Harper's Bazaar Srbija

8 novih serija koje ćemo gledati ove jeseni

+ nastavci kojima se radujemo!

I dalje nismo sasvim sigurni da li osećamo veće uzbuđenje kada ugledamo najavu nove serije koja prema trailer-u 100% obećava ili kada otkrijemo da nam najzad stiže nova sezona serije koju već pratimo i obožavamo. Bilo kako bilo, upravo je jesen sezona svih tih slatkih iščekivanja, a čini se da će ova zaista imati šta da ponudi.

Ovog oktobra definitivno ćemo vrteti STAR kanale jer nas na njima očekuju kako nove, tako i stare priče čije nastavke smo sa nestrpljenjem čekali. A, bez obzira na to da li želite da se uljuljkate u dobro poznate ili pak otkrijete nove avanture, našu listu must watch naslova nećete želeti da propustite!

Alert: Missing Persons Unit

Od 9. oktobra, ponedeljkom u 22.00, STAR

Od oskarovca, glumca Džejmija Foksa i šouranera kultne serije “Crna lista” Džona Ajzendrata, na STAR kanal stiže premijerno ovogodišnja hit krimi-drama “Uzbuna: Jedinica za nestale osobe”. Od 9. oktobra, svakog ponedeljka u 22.00 družićemo se sa policijskim tandemom i bivšim supružnicima Džejsonom Grantom (Skot Kan, Danijel Vilijams iz serije “Havaji 5-0”) i Niki Batistom (Danija Ramirez), koji će nam iz lične perspektive ispričati malo drugačiju kriminalističku priču.

Niki je kapetanka Jedinice za nestale osobe pri filadelfijskoj policiji. Kada joj sin misteriozno nestane, ona angažuje bivšeg supruga Džejsona, privatnog telohranitelja, da se priključi njenom timu i pomogne joj da ga pronađu. I dok traga za svojim detetom, bivši bračni par pomaže nesrećnim ljudima da pronađu svoje voljene. Šest godina kasnije, Nikin svet se okreće naopačke kada Grant dođe u posed fotografija koje ukazuju na to da je njihov sin, možda, živ.

Serija “Uzbuna: Jedinica za nestale osobe” je proceduralna policijska drama sa naglaskom na potragu za otetom osobom u svakoj epizodi, a tokom prve sezone pratimo i ličnu dramu Niki i Džejsona dok pokušavaju da saznaju istinu o mladiću koji tvrdi da je njihov davno izgubljeni sin.

True Lies

Od 4. oktobra, sredom u 22.00, STAR

Skoro tri decenije nakon što je holivudska zvezda Arnold Švarceneger zaigrao Harija Taskera u istoimenoj hit komediji Džejmsa Kamerona, serija “Istinite laži” stiže 4. oktobra na STAR kanal, gde ćemo premijerno, svake srede od 22.00, gledati supružnike Harija i Helen na tajnom zadatku.

Henri Tasker živi dvostuki život. On je tajni agent, koji radi opasne poslove za vladu, ali se u svom privatnom okruženju predstavlja kao konsultant za kompjutere. Zbog svog “posla” on zanemaruje decu i suprugu Helen, kojoj je dosadila uloga profesorke i domaćice iz predgrađa. Jednog dana, ona slučajno saznaje da je Hari, zapravo, vrhunski međunarodni špijun agencije “Omega sekto”. Nakon što njegova tajna izađe na videlo, Hariju ne preostaje ništa drugo nego da zamoli šefove da angažuju Helen, koja će ih zadiviti svojim veštinama (koje duguje tae bou i jogi). Ona se pridružuje Hariju i njegovoj ekipi vrhunskih agenata na tajnim misijama širom sveta. Međutim, svoj uzbudljiv život prepun avantura i opasnosti par mora da drži u tajnosti od svoje dece.

Only Murders in the Building

Od 5. oktobra, četvrtkom u 22.00, STAR

STAR channel ove jeseni biće bogatiji za još jedan sjajan naslov. Već od 5. oktobra stiže nam jedan od najuspešnijih novijih sitkoma američke produkcije, serija “Samo ubistva u zgradi”, koju u glavnim ulogama predvodi neverovatan zvezdani trio – Stiv Martin, Selena Gomez i Martin Šort.

Od strane publike i kritike odlično ocenjen šou, koji će se emitovati četvrtkom u 22.00, već nagrađen sa tri Emija i 25 nominacija za isto priznanje, uz još 7 nominacija za Zlatni Globus, donosi nam urnebesnu i neobičnu priču u kojoj Čarls (Stiv Martin), Oliver (Martin Šort) i Mejbel (Selena Gomez), zaljubljenici u krimiće i intrige, igrom slučaja žive u istoj, luksuznoj zgradi u otmenom delu Njujorka, u kojoj se dogodi ubistvo. Njih troje se upuštaju u istragu kako bi otkrili ubicu, pritom snimajući i podkast o ovoj istrazi, i ne sanjajući kakve će im sve tajne o njihovoj zgradi i ljudima koji u njoj žive ona doneti. Od misterija koje ih susreću na svakom koraku, jedino su uzbudljivije laži koje govore jedni drugima kako bi zataškali prave tragove, jer se ubica, možda, krije među njima…

Gaslit

Od 3. oktobra, utorkom u 22.00, STAR LIFE

Neverovatna glumačka ekipa predvođena holivudskom zvezdama, i dobitnicima Oskara, Džulijom Roberts i Šonom Penom, 3. oktobra na kanal STAR LIFE donosi nam mini-seriju “Laž i manipulacija”, nominovanu za 4 priznanja Emi i jedan Zlatni Globus. Kroz osam uzbudljivih epizoda, koje će se emitovati utorkom u 22.00, putujemo pet decenija u američku prošlost, u samo središte, verovatno, najveće političke afere u istoriji SAD.

Radnja ovog političkog trilera počinje 1972. godine i prati priču o skandalu Votergejt, kroz živote nekoliko pojedinaca, čiji je uticaj na razotkrivanje slučaja bio presudan, ali ne toliko poznat. Džulija Roberts dočaraće nam lik glavne junakinje Marte Mičel, poznate kao “Glas sa juga”, jer je ona bila i prva koja je ukazala na sumnjive radnje u Niksonovom kabinetu. Šon Pen igra Martinog muža Džona, koji je kao član Niksonove vlade, a zbog Martinih čestih razgovora sa novinarima, bio na meti napada stranačkih kolega. Marta je u seriji Niksonov glavni “sudija”. Ona je svesna da zbog svojih nepopularnih poteza dovodi u pitanje Džonovu karijeru, ali nije spremna da odustane od namere da raskrinka aferu u koju je upleteno Niksonovo osoblje. Za Džona ima samo jedan savet – pronađi drugu ženu.

Little Fires Everywhere

Od 4. oktobra, sredom u 22.00, STAR LIFE

Oskarovka Riz Viterspun, i dobitnica Emija, zvezda serije “Skandal”, glumica Keri Vašington, ovog oktobra na kanalu STAR LIFE predstaviće nam se mini-serijom “Na sve strane mali požari”, nominovanom za pet priznanja Emi. Kroz osam epizoda, koje će se od 4. oktobra emitovati sredom u 22.00, ova drama sa elementima trilera i misterije, zasnovana na istoimenom bestseleru autorke Selest Ing, prati povezane sudbine članova naizgled savršene porodice Ričardson, i složene odnose majke i ćerke čiji se životi preokreću preko noći.

Serija istražuje težinu tajni, prirodu umetnosti i sve izazove formiranja identiteta, kao i opasnosti majčinstva, postavljajući pitanje da li poštovanje pravila baš uvek može da spreči neminovnu katastrofu. Radnja se odvija u predgrađu Klivlenda, sredinom 90-ih, prateći porodičnu dramu Ričardsonovih koja kulminira nakon velikog požara koji proguta njihovu kuću, ali i Elenu Ričardson – novinarku i majku četiri tinejdžera, koja nije uspela da se izbavi iz vatrene stihije. Iako na početku sve deluje kao stravična nesreća, kako se klupko tajni bude odmotavalo iz epizode u epizodu, pred očima gledalaca će se iza fasade ove idilične američke porodice otkriti njeno pravo i nimalo privlačno lice.

Will Trent

Od 5. oktobra, četvrtkom u 22.00, STAR CRIME

Od 5. oktobra na kanal STAR CRIME stiže detektivski krimić “Vil Trent” bazirana na seriji romana Karin Sloter, jedne od najpoznatijih spisateljica trilera na svetu. Prva sezona čijih ćemo 13 epizoda gledati četvrtkom u 22.00 donosi nam priču o specijalnom agentu Vilu Trentu (Ramon Rodrigez – serija “Žica”, filmovi “Bitka za Los Anđeles”, “Transformersi: Osveta poraženog), zaposlenom u istražnom birou Džordžije.

Trentova životna i profesionalna filozofija određena je njegovim nesrećnim detinjstvom. Vil je bio napušten odmah po rođenju, prepušten odrastanju bez roditelja u preopterećenom sistemu hraniteljstva u Atlanti. Odlučan da niko nikad ne doživi osećaj napuštenosti koji je on iskusio, uspeo je da radom stekne najviši čin u birou i svoj život posveti zaštiti nemoćnih. Oslanjajući se na svoje teškim životom izbrušene instinkte i šestim čulom za dešifrovanjem poruka skrivenih između redova, Trent se hvata u koštac sa nepravdom tragajući za pravom pozadinom naizgled jednostavnih zločina.

Seriju kao scenarista i izvršni producent potpisuje Liz Heldens, nominovana za priznanje Emi, a publici u Srbiji najpoznatija kao scenarista serija “Prolaz”, “Veliki skok” i “Orvil”.

Beyond Paradise

Od 11. oktobra, sredom u 22.00, STAR CRIME

Prošlo je sedam godina otkako se glumac Kris Maršal oprostio od uloge detektiva Hamfrija Gudmana u dugovečnom krimiću “Smrt u Raju”. Njega su na poziciji protagoniste ovog serijala od 2017. nasledili Ben Miler kao inspektor Ričard Pul i Ralf Litl kao trenutno aktuelni detektiv Nevil Parker. Ipak, ove godine Maršal nam se vraća u spinofu “Više od Raja”, koji se na kanalu STAR CRIME premijerno emituje od 11. oktobra, sredom u 22.00.

Nova serija prati detektiva Hamfrija Gudmana i njegovu verenicu Martu Lojd (Sali Breton), koji napuštaju London kako bi započeli nov život na obali Devona. Hamfriju je dodeljeno mesto detektiva u policijskoj upravi Šipton Abot, pomalo zapuštenoj stanici koja pripada policijskom okrugu Devona i Kornvola. U međuvremenu, Marta želi da otvori kafić. Oboje se raduju mirnom životu, daleko od stresa i nasilja koje je prisutno u glavnom gradu. Međutim, par ubrzo shvata da miran seoski život baš i nije tako savršen. Inspektor Gudman će se uveriti u to već u prvoj od šest epizoda, kada se susreće sa svojim prvim zadatkom. Osumnjičena za zločin je veštica iz 17. veka. Ali, tu čudima nije kraj. Slede slučajevi u kojima misteriozno nestane cela porodica, zatim se pojavljuje leš u savršenom krugu usred polja kukuruza, a ništa manje čudno neće biti ni ubistvo čiji je počinalac sve vreme bio pod budnim okom policije – u zatvoru.

Leverage: Redemption

Od 17. oktobra, radnim danima u 20.05, STAR CRIME

Bogati i moćni uzimaju šta hoće, a tim osvetnika je tu da im stane na put. Pod ovim geslom, od 17. oktobra na kanalu STAR CRIME (radnim danima u 20.05), predstaviće nam se profesionalna prevarantkinja Sofi Devero, lopov sa pedigreom Parker, uvek spremnih pesnica Eliot Spenser i haker Alek Hardison, glavni junaci serije “Tim osvetnika: Iskupljenje”.  Oni su iz prikrajka posmatrali kako se svet menjao tokom poslednjih osam godina.

Postalo je lakše, a ponekad i legalno, da se bogati sve više bogate i da unište svakog ko im se nađe na putu. Kada im u živote uđe Hari Vilson, advokat koji traži iskupljenje nakon što je shvatio da je čitav život sedeo s pogrešne strane stola, počinje njihova velika robinhudovska avantura. Ekipi se pridružuje i Brijana Kejsi, Hardisonova polusestra, koja je vešta s računarima, robotikom i upadanjem u probleme. U tom novom svetu oni koriste svoje veštine da sruše novu vrstu kriminalaca. Od čoveka koji je izazvao opijumsku krizu iz svoje kancelarije, preko para koji radije deportuje radnike nego da ih plati, do sumnjive firme za obezbeđenje koja sakriva opasne tajne za adekvatnu cenu, kada je nekome potrebna pomoć, tim osvetnika je spreman da krene u akciju i “očisti” svet od onih koji ga prljaju.

Kada je reč o novim sezonama, evo koje priče dobijaju nastavak ove jeseni:

Hawaii Five-0

(10. sezona)

Od 3. oktobra, radnim danima u 19.00, STAR

Blindspot

(5. sezona)

Od 16. oktobra, ponedeljak-četvrtak u 21.00, STAR

The Flash

(9. sezona)

Od 3. oktobra, utorkom u 22.00, STAR

Good Trouble

(5. sezona)

Od 2. oktobra, ponedeljkom u 22.00, STAR LIFE

Criminal Minds

(16. sezona)

Od 2. oktobra, ponedeljkom u 22.00, STAR CRIME

Rocco Schiavone

(5. sezona)

Od 20. oktobra, petkom u 22.00, STAR CRIME

FBI: International

(2. sezona)

Od 10. oktobra, radnim danima u 21.05, STAR CRIME

Foto: Promo

Tekst: Harper’s Bazaar

Najnovije