Harper's Bazaar Srbija

Vikend u bioskopu: Vreme je za ljubavnu fantastiku

Spremite se za ciklus filmova Petera Bogdanovicha u Kinoteci, Jazavca pred sudom na velikom platnu i avanturu na Mesecu!

Idealno vreme za gledanje filmova ne postoji, zato što je svaki trenutak savršen za putovanje u svet mašte, snova i fantastike, ali, s obzirom na to da vikendom imamo najviše vremena za odlazak u bioskop, koji je savršen za to da makar na dva sata pobegnete od svakodnevnih obaveza, predlažemo novitete koje možete videti ove subote i nedelje na velikom platnu.

Jazavac pred sudom 

Ekranizaciju istoimene pripovetke Petra Kočića uradio je stranac – film o Davidu Štrbcu koji traži pravdu na sudu nakon što je jazavac zauzeo njegovo polje kukuruza, režirao je Marc Windon, reditelj iz Australije. Film je za samo dva dana, nakon višemesečnih priprema, snimljen u prostoru KPGT-a, a u njemu.između ostalih igraju Vanja Nenadić i Daniel Kovačević. Prikazuje se od 3. februara, a vreme projekcija proverite na sajtu bioskopa u kome želite da gledate film.

Mesečev pad

Zašto se pojavila misteriozna sila koja izbacuje Mesec iz orbite oko Zemlje i stvara sukob sa životom kakav poznajemo? Samo nekoliko nedelja ostalo je do potpunog uništenja sveta, a jedina šansa za opstanak je misija astronaut NASA-e. Prikazi svemira i Meseca u ovom filmu su toliko realni, da ovo ostvarenje morate da gledate na velikom platnu. U glavnim ulogama su Halle Berry i Patrick Willson. Film je svetsku, a istovremeno i domaću premijeru imao 3. februara, a vreme prikazivanja proverite u omiljenom bioskopu.

Knjiga ljubavi

Ako to što Sam Claflin, prezgodni engleski glumac iz filma “Me Before You”, nije dovoljan razlog da pogledate ovaj film, onda vas možda ubedi priča. Kada uštogljeni engleski pisac otkrije da je njegov poslednji roman postigao veliki uspeh u Meksiku, on odlučuje da poseti tu zemlju i upozna prevodioca svoje knjige. Kada na promociji shvati da je prevodilac, devojka Maria, pretvorila njegovu dosadnu knjigu u vruć erotski roman, pisac je besan. Da situacija bude još gora, izdavač Henrija i Mariju šalje na zajedničku turneju knjige po Meksiku. Film se prikazuje od 3. februara.

Ciklus filmova Petera Bogdanovicha u Muzeju Kinoteke

“Mesec od hartije” i “Dejzi Miler” prikazani su u petak, a u subotu i nedelju u Muzeju jugoslovenke kinoteke (Kosovska 11, Beograd), možete pogledati “Bioskop za groš” (subota 17:30), u kome glavne uloge tumače Ryan O’Neal i Burt Reynolds. Istog dana, samo u 20:30 možete videti “Veliki Džek – javna kuća u Singapuru” sa Benom Gazzarom i Denholmom Elliottom. Nedelja u pola šest rezervizana je za “Dan kada su se svi smejali” sa Audrey Hepburn i Benom Gazzarom, a istog dana, u 20 časova gledajte “Masku” sa pevačicom Cher i Ericom Stoltzom.

Tekst: Jelena M.

Fotografije: Naslovna fotografija – Moon Fall/promo, Profimedia (Peter Bogdanovich), ostalo: Promo 

Najnovije