Harper's Bazaar Srbija

Donosimo vam sve što treba da znate o drugoj sezoni serije “Wednesday”

Tim Burtonova "Sreda" najstrimovanija je serija na engleskom jeziku.

Još ‘Srede’ zvanično je na pomolu!

Addams porodica u režiji Tima Burtona, vraća se na male ekrane za drugu sezonu popularne serije Wednesday. Netflix je potvrdio vest uz objavu najzanimljivijih klipova iz prve sezone sa natpisom “More torture is coming. Lucky you.”

„Bilo je neverovatno stvoriti seriju koja je povezana sa ljudima širom sveta. Oduševljeni što nastavljamo Sredino putovanje kroz drugu sezonu”, rekli su izvršni producenti Alfred Gough i Miles Millar za Netflix-ov TUDUM. „Jedva čekamo da zaronimo u još jednu sezonu i istražimo jezivi sablasni svet Nevermore-a. Samo treba da se uverimo da Wednesday nije prvo ispraznila bazen.”

Serija prati omiljenog lika i najstariju ćerku porodice Addams, Wednesday, koju igra Jenna Ortega, dok vodi svoj studentski život na akademiji Nevermore i upravlja svojim psihičkim sposobnostima u nastajanju, sa ciljem da reši brojna misteriozna ubistva koja se dešavaju na kampusu.  U seriji takođe igraju Gwendoline Christie, Christina Ricci (koja je glumila Wednesday 90-ih) i Catherine Zeta-Jones kao Morticia Addams.

O čemu će se raditi u drugoj sezoni?

Kreatori emisije obećali su da postoji mnogo ubedljivih priča koje treba istražiti. „Osećali smo se kao da smo samo zagrebali površinu sa tim likovima a glumci su tako neverovatni u tim ulogama. Caterine je, mislim, ikonična Morticia. Odnos između Wednesday i Morticie od suštinskog je značaja za seriju, kao i ideja da Wednesday utre sopstveni put van porodice“.

Serija je oborila ogromne Netflixove striming rekorde, sa odgledanih 341,23 miliona sati za samo nekoliko dana. Rekord za najbolje strimovane serije na engleskom jeziku prethodno je držala najnovija sezona Stranger Things, dok je korejska drama Squid Game trenutni rekorder svih vremena sa više od 571 miliona pregledanih sati za nedelju dana na Netflix-u. Sreda je takođe trenutno u Top 10 za sve 93 zemlje u kojima je Netflix dostupan.

Foto: Profimedia, Twitter

Priredila: T.M.

Najnovije