Kultura / Film & TV

Julia Roberts i Sean Penn u hit trileru “Laž i manipulacija”

Samo na kanalu STAR LIFE!

STAR kanali ovog meseca biće najsjajnija TV destinacija na domaćem televizijskom nebu budući da nas očekuje niz velikih premijera u kojima su protagonisti neke od najvećih holivudskih zvezda.

Na kanalu STAR LIFE već od 3. Oktobra dočekali sun as Džulija Roberts i Šon Pen nas u provokativnom političkom trileru „Laž i manipulacija“, dok nas Riz Viterspun i Keri Vašington očekuju u napetoj porodičnoj drami „Na sve strane mali požari“. Tu premijerama nije kraj, jer nas na istom kanalu očekuje i nova sezona serije „Dobra nevolja“.

Neverovatna glumačka ekipa predvođena holivudskom zvezdama, i dobitnicima Oskara, Džulijom Roberts i Šonom Penom, 3. oktobra na kanal STAR Lajf donela nam je mini-seriju “Laž i manipulacija” nominovanu za 4 priznanja Emi i jedan Zlatni Globus. Kroz osam uzbudljivih epizoda koje se emituju utorkom u 22.00, putujemo pet decenija u američku prošlost, u samo središte verovatno najveće političke afere u istoriji SAD. Radnja ovog političkog trilera počinje 1972. godine i prati priču o skandalu Votergejt kroz živote nekoliko pojedinaca, čiji je uticaj na razotkrivanje slučaja bio presudan, ali ne toliko poznat. Džulija Roberts dočaraće nam lik glavne junakinje Marte Mičel, poznate kao „Glas sa juga“, jer je ona bila i prva koja je ukazala na sumnjive radnje u Niksonovom kabinetu. Šon Pen igra Martinog muža Džona, koji je kao član Niksonove vlade, a zbog Martinih čestih razgovora sa novinarima, bio na meti napada stranačkih kolega. Marta je u seriji Niksonov glavni “sudija”. Ona je svesna da zbog svojih nepopularnih poteza dovodi u pitanje Džonovu karijeru, ali nije spremna da odustane od namere da raskrinka aferu u koju je upleteno Niksonovo osoblje. Za Džona ima samo jedan savet – pronađi drugu ženu.

– Donekle sam se prepoznala u Marti, jer je ona snažna žena, puna samopouzdanja i za ono vreme, neobično komotna i opuštena u društvu gospode. Dopalo mi se to što je u sredini u kojoj su žene i dalje rađe ćutale i slušale, ona bila glasna i ravnopravna sa muškarcima. Marta je svojim najvećim neuspehom, kada je reč o aferi Votergejt verovatno smatrala to što nije mogla da udara u bubanj iz sve snage i demonstrira protiv Niksona, ali je zato svojim „kopanjem“ po njegovim prljavim tajnama iznutra, poput nekog virusa, doprinela tome da ovaj američki predsednik na kraju bude srušen – otkriva Džulija Roberts o svojoj junakinji, dodajući da je cena koju je Marta plaćala za svoj bunt bila previsoka i svakodnevna.

– Pripremajući se za ovaj lik, otkrila sam ceo jedan deo američke istorije o kom do sada nisam znala mnogo. Da su me pre nekoliko godina pitali ko je Marta Mičel, ne bih znala. Danas ne samo da znam koliko je njen rad doprineo razotkrivanju Votergejta, već sam je upoznala i kao ženu. Nažalost, Marta se zbog svoje neprilagođenosti društvu svakodnevno borila sa anksioznošću, a njen kočoperan stav, na neki način bio je rezultat velike nesigurnosti koji je imala u odnosu sa ljudima. Znala je da će takva kakva je, uvek biti dočekana na nož, i zato se unapred spremala na najgore što može da očekuje od ljudi. Ne mogu da kažem da sam posle ove serije ponela deo Marte u sebi, jer sam odrasla u neko drugo vreme, ali je svakako cenim zbog toga što jepodizanjem svog glasa protiv korupcije i nepravde učinila da svi mi decenijama kasnije imamo mogućnost da govorimo slobodnije i glasnije – zaključuje Robertsonova.

Foto: Promo

Pročitajte još