Filmski festival u Kanu crnim tepihom odaje počast žrtvama terorističkih napada

Počast žrtvama terorističkog napada u Nici!

Na posebnom događaju na Filmskom festivalu u Kanu, položen je crni tepih ispred Palate festivala i kongresa. To je učinjeno u znak sećanja na žrtve terorističkog napada u Nici.

Okupljeni na događaju minutom ćutanja odali su počast žrtvama. Sam događaj zamenio je tradicionalni filmski festival u Kanu, koji je trebalo da se održi u maju, ali je otkazan zbog pandemije. Umesto toga, dogodio se trodnevni specijalni događaj, koji je već opisan kao „čin otpora koronavirusu“. Nažalost, događaji u skraćenoj verziji festivala bili su u senci vesti da su tri osobe ubijene islamističkim napadom u crkvi u Nici. Gradonačelnik je nazvao incident "još jednim strašnim islamističkim napadom". Objasnio je: „Naravno da se bojim, ali to je upravo ono što teroristi žele. Stoga moramo osigurati hladnu odlučnost da se ova kuga iskoreni“.

Tokom trodnevnog skraćenog programa filmskog festivala prikazana su 4 filma iz glavnog programa, kratki filmovi i filmovi ambicioznih reditelja. Žiri je dodelio nagradu Cinefondation za studentski filmski program i Zlatnu palmu za najbolji kratki film, koja je dodeljena egipatskom reditelju Sameh Alaa za film "Bojim se da zaboravim tvoje lice".

Pročitajte još

Pročitaj još

O ovim poznatim ličnostima se trenutno snimaju filmovi - i jedva čekamo da ih pogledamo!

Uvek smo voleli filmove koji su snimljeni po istinitoj priči jer nam oni daju uvid u živote likove o kojima smo do sada samo čitali.

Šta gledamo u avgustu: Novi filmovi i serije na Netflixu koje ne želimo da propustimo

Ovog leta morate da nađete način da sebi ispunite slobodno vreme tako da se maksimalno opustite – a za to su vam potrebne samo dve reči: Netflix i chill (Ipak 3, ups).

Šta da čitaš, slušaš, gledaš i posetiš ove nedelje?

U novoj, redovnoj rubrici Harper's Bazaar-a naši gosti iz sveta kulture, umetnosti, mode i show bizz-a, daće vam ideju kako da na provereno kvalitetan način provedete slobodno vreme i nahranite dušu!

Predviđamo: 6 filmova sa Filmskog festivala u Kanu koji će biti veliki hit u 2021!

Lineup 74. Filmskog festivala u Kanu doneo nam je fantastičan mjuzikl u kom glumi Adam Driver, kao i najnoviju vizuelnu poslasticu Wesa Andersona.

Šta da čitaš, slušaš, gledaš i posetiš ove nedelje?

U novoj, redovnoj rubrici Harper's Bazaar-a naši gosti iz sveta kulture, umetnosti, mode i show bizz-daće vam ideju kako da na provereno kvalitetan način provedete slobodno vreme i nahranite dušu!

Od Martina Scorsese-a do Romana Polanskog: 10 esencijalnih neo noir filmova

Prilično smo sigurni da Pulp Fiction, Velikog Lebovskog i Blade Runner ne biste stavili u istu kategoriju, pogotovo ne onu koja podrazumeva “noir”. Međutim, oni i te kako pripadaju istoj kategoriji, tačnije istom žanru.