Harper's Bazaar Srbija

Izašao trejler za Poor Things: Emma Stone kakvu dosad nismo videli

Nakon "Miljenice", glumica ponovo udružuje snage sa rediteljem Yorgosom Lanthimosom.

U novom filmu nagrađivanog reditelja Yorgosa Lanthimosa, Poor Things, Emma Stone igra fantastično biće, nešto poput Frankeštajnove neveste, koje se na kraju pretvara u borkinju za ljudske slobode i ženska prava. Urađen po proslavljenom (istoimenom) romanu škotskog pisca Alasdaira Graya, film se bavi odrastanjem Belle Baxter koju je “stvorio” naučnik od srca deteta i devojke koja je tragično izguzbila život.

Ono što vidimo u prvom trejleru filma, koji u bioskopima počinje da igra 8. septembra, jesu fantastična scenografija, kostimi,  ali i glumačka ekipa. Tu su Willem Daffoe, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael i Christopher Abbott.

Ovo je druga saradnja grčkog reditelja i Emme Stone, koji su prethodno sarađivali na filmu Miljenica, prohvaćenom od strane publike i kritike, a za koji je Emma nominovana za Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu.

– Ne znam da li je ovo najteži projekat na kojem sam radila, ali je definitivno bio izazovan. Mogla bih satima da pričam o stvarima koje volim kod Yorgosa, rekla je svojevremeno Emma kada je snimala Miljenicu.

Adaptaciju knjige u scenario uradio je Tony McNamara, koji je pisao scenario za Miljenicu i Disneyjev film Cruella u kojem Emma ima naslovnu ulogu.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Video: YouTube 

Najnovije