Harper's Bazaar Srbija

Januarska agenda kulture i stila

Zašto ne biste...?

POSETILI

Mira-Brtka

Nove tendencije ‘60

Istražite projekat kulturne diplomatije, koji će nas bliže upoznati sa internacionalnom kulturnom scenom u Italiji šezdesetih godina prošlog veka, u kojoj su učestvovale i naše predstavnice, Mira Brtka i Milena Čubraković. U periodu od 12. do 28. decembra, posetioci galerije SKC-a biće u prilici da vide radove internacionalnih umetnika koji su šezdesetih godina boravili i stvarali u Rimu: Nobuya Abe i Šu Takahaši iz Japana, Aldo Schmid iz Nemačke, Bruno Conte, Paolo Patelli i Antonio Franchini iz Italije, Gencay Kasapçi iz Turske, Marcia Hafif iz Amerike, Milena Čubraković i Mira Brtka iz Jugoslavije.

PROČITALI

Dizajn korica: Goran Vitanović.

Književni debi

„Šutnja“ prati Mlađana, na prvi pogled uspešnog tranzicionog pobednika, od jutra do sumraka, dok automobilom krstari istočnom Bosnom. Mlađan putuje koliko po bosanskim predelima toliko i po ličnim uspomenama i kolektivnim sećanjima iz zemlje koje odavno nema i rata koji je sve zauvek promenio. Živopisni i suptilno duhoviti dijalozi u kontrastu su s mučnim dilemama, a rastuća zebnja kulminira suočavanjem s demonima prošlosti od kojih Mlađan pokušava da pobegne.

OPUSTILI

U najpoželjnijoj wellness destinaciji Evrope

Chenot Espace u sklopu luksuzno rizorta One & Only nudi transformativno putovanje ka detoksikaciji i resetovanju organizma, zasnovano na najsavremenijim naučnim metodama i luksuznim tretmanima po meri gostiju, kreiranih da poboljšaju njihovu vitalnost i zdravlje.

One&Only Portonovi svim budućim gostima koji u rizortu koji ostaju četiri ili više noćenja nudi posebnu pogodnost – jedno besplatno noćenje uz korišćenje saune, parne sobe, otvorenih i zatvorenih bazena, fitnes centra i teniskih terena.

POGLEDALI

Premijeru predstave Mama

U komadu Mama, nagrađivana britanska autorka Morgan Lojd Malkolm, kao protagonistkinju postavlja nesavršenu i iznemoglu majku, koja usled sopstvene istrošenosti i nerazrešenih traumatskih događaja iz prošlosti, ne uspeva da prepozna i umiri potrebe svog deteta.

Iznenadna praznina koja nastaje nakon što se Nina prvi put odvoji od svog tromesečnog sina otvara prostor za do tad neizgovorene strahove i pitanja – šta znači biti dobra majka. U predstavi igraju Igraju Tamara Dragičević, Jelena Stupljanin i Jasmina Avramović dok režiju potpisuje Nebojša Bradić.

ISTRAŽILI

Januarska agenda kulture i stila
Foto: Tanja Bažalac

Savršenstvo u svakom detalju

Otvorite vrata ka bezvremenoj eleganciji s brendom torbi Arte&Bellezza. Svaka torba je delikatno stvorena da odrazi vašu jedinstvenu ličnost, ističući lepotu i sofisticiranost u svakom trenutku.

MIRISALI

Januarska agenda kulture i stila

Na mistični Orijent

NISHANE proslavlja svoj jubilej, prvih deset godina od zvaničnog osnivanja. Za ovo kratko vreme Nishane je postao jedan od vodećih luksuznih brendova u svetu. Svoje divne obožavaoce za godišnjicu je počastio novim verzijama pet najprodavanijih parfema (Hacivat, Hundred Silent Ways, Ani, Fan Your Flames, Wūlóng Chá) u saradnji sa priznatim parfimerima. Svaki od ovih pet parfema je pažljivo dizajniran tako da istakne i unapredi glavne karakteristike originalnog mirisa. Budite radoznali i istražite The X Collection u Belodore parfimerijama.

PLESALI

Na turneji Memento Mori

Naši omiljeni pioniri elektronskog zvuka, Depeche Mode, nastavlkja spektakularnu turneju u 2024. godinu i ne želimo da proopustimo priliku da je ispratimo – makar i online. Ova ikonična grupa koja je definisala zvuk generacija i ostavila neizbrisiv pečat na svetu muzike ponovo će nas očarati svojim magnetičnim nastupima.  Prvi nastup u novoj godini očekuje nas u Londonskoj O2 Areni, 22. Januara.

Harper’s BAZAAR

Foto: Promo

Najnovije