Harper's Bazaar Srbija

Zašto je John Malkovich snimio film koji nikada nećete videti?

Ostvarenje "100 godina" biće prikazano 2115. godine.

Pre nego što smo ga gledali u drugoj sezoni Mladog pape, odnosno ostvarenju koje je nazvano Novi papa, John Malkovich radio je na jednom, možda zanimljivijem projektu. Američki glumac je 2015. napravio Film koji nikada neće videti, drugačije nazvan 100 godina.

U pitanju je kratki film koji će moći da se pogleda tek 18. novembra 2115. godine. O čemu se zapravo radi?

U pitanju je odlčan marketinški trik, s obzirom na to da kratki film zapravo predstavlja reklamu za konjak Louis XIII, a sto godina je period koji je potreban da protekne između punjenja boce i puštanja u prodaju ovog ekskluzivnog pića, čija prosečna cena iznosi oko 3 hiljade dolara.

U filmu, o kojem se ne zna nijedan detalj, igraju John Malkovich, Shya Chang i Marko Zaror, a režirao ga je Roberto Rodriguez. Izašla su  tri tizera za njega, ali oni nisu deo filma, već predstavljaju reklame za Louis XIII – piće koje proizvodi francuska kompanija Rémy Martin.

Film je zaključan, a na sef je instaliran poseban tajmer koji odbrojava vreme do trenutka kada će ovo neobično ostvarenje moći da se pogleda.

Svaki od tizera predstavlja različitu viziju budućnosti.

– Kad je projekat prvi put predstavljen, bilo je nekoliko opcija o tome šta može biti budućnost. Neverovatno visoka tehnologija, kompjuterizovane verzije sveta, neko postapokaliptično doba, poluurušena civilizacija ili možda povratak prirodi… Imamo i retro budućnost kakva je zamišljana u naučnoj fantastici četrdesetih i pedesetih godina, ispričao je John Malkovich koji je, osim što glumi, učestvovao u pisanju scenarija za 100 godina

Ko će moći da pogleda 100 godina? Kompanija Rémy Martin  podelila 1000 metalnih ulaznica odabranoj publici, čiji će naslednici moći da pogledaju film, a među kojima su John Malkovich i Robert Rodriguez.

Tekst: J.M.

Fotografije: Profimedia, Instagram, YouTube 

Najnovije