Harper's Bazaar Srbija

Želimo da gledamo: Prva slika Johnny-ja Deppa u ulozi Louis-a XV!

Izašao tizer za prvi film koji je glumac počeo da snima nakon suđenja sa bivšom suprugom.

Francuska producenstska kuća Why Not Productions pustila je mali tizer za novi film svoje kompanije, koji je nedavno počela da snima: sliku Johnny-ja Deppa u ulozi Louis-a XV. 

Reč je o istorijskoj ljubavnoj priči, Jeanne du Barry, koju režira francuska rediteljka Maïwenn. Film će se snimati 11 nedelja, a ovo je prva Johnny-jeva uloga nakon suđenja sa bivšom suprugom, glumicom Amber Heard.

Francuska drama inspirisana je istinitim događajima, odnosno junakinjom Jeanne du Barry, koja je bila dvorska dama na dvoru Louisa XV i to u čuvenom Versaju, gde će se deo filma i snimati, a sve to nakon ere Madame de Pompadour.

Rođena u siromaštvu, Jeanne je mlada žena gladna kulturnih događaja i zadovoljstava koje donosi bogatstvo, a svoju pamet i lepotu koristi za uspinjanje na društvenoj lestvici. Vrlo brzo postaje omiljeno društvo francuskog kralja, započinje vezu sa njim i skandalizujući tadašnju aristokratiju, useljava se u Versaj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J.L. (@historicalfreak)

U ostalim ulogama gledaćemo Benjamina Lavernhea, Pierre-a Richarda, Melvila Poupauda, Noémie Lvovsky, Pascala Greggory-ja i Indiju Hair.

Jeanne du Barry je šesti film intrigantne rediteljke Maïwenn, koja je već nagrađivana u Kanu. Osim nje, na scenariju za film radio je Teddy Lussi-Modeste.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije