Harper's Bazaar Srbija

Kako vam se dopada? Trejler za film o Elvisu Presleyu je stigao!

Iskreno? Zaista iskreno? Očekivali smo više.

Za početak startovaćemo sa onim pozitivnim aspektima filma: bilo je krajnje vreme da Holivud napravi jedan ozbiljan blokbaster i investira u produkciju koja se tiče priče o kralju rock’n’roll-a, velikom Elvisu.

Režija je povrena ne toliko velikom, ali svakako velikom imenu u svetu filmske industrije: Bazu Luhrmanu. Ovaj australijski reditelj na svojoj polici drži statuetu Oskara, još 35 različitih, važnih i manje važnih filmskih nagrada i fenomenalne 52 nominacije.

Baz stoji iza moderne adaptacije Romea i Julije (filmu koji je Leonardu Di Capriju doneo vidljivost na svetskom nivou), Moulin Rouge-a i Gatsby-ja (opet sa Di Capriom). Pored pomenutog holivudskog glumca, australijski reditelj preferira da sarađuje sa svojim zemljacima (Nicole Kidman). Dok su njegovi radovi prepoznatljivi po jakoj estetici, naglašenim kostimima, ali i šminkom – koja je po svoj prilici u slučaju biografije o kralju rock’n’roll-a bila preterana. Tačniji izraz je prenaglašena.

Važno je bilo prikazati epohu, te tu nesumjivo kosa i trendy frizure iz ovog perioda igraju vodeću ulogu, ali čini se da je prenaglašena šminka zaista suvišna, pogotovo pored odličnog performansa vodećeg glumca – mladog Austina Butlera, koga smo od poznatijih naslova imali priliku da vidimo samo u sporednoj ulozi za Once Upon a Time in America.

Iako se čini kao ne tako važan detalj, kostim je ono što neminovno upada u oči, te je izuzetno važno da ovaj detalj bude na istoj visini zadataka kao i sve ostalo u filmu. Ukoliko to pak nije, jedna ovako “nevažna” stavka može kompletnu priču nepotrebno srozati, jer se na nju neminovno obraća pažnja.

Ono što će sasvim sigurno biti uspešno jeste hajp koji će nastati oko mladog Austina Butlera, nakon ove i te kako važne uloge i to pored Toma Hanksa (koji tumači lik Elvisovog menadžera). Sigurni smo da će Baz za ovog manje poznatog australiskog glumca uraditi ono što je i za Lea na početku karijere.

Da li će to biti njegov najveći uspeh po pitanju dugočekivane biografske drame o jednom od njavećih imena u svetu muzike ili će ovo biti film godine, ostaje da vidimo pred kraj 2022.  kada stignu zvaični izveštaji iz bioskopskih blagajni.

Svetska premijera filma Elvis očekuje se 24. juna tekuće godine.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia, Instagram

Najnovije