Harper's Bazaar Srbija

SFF report: Mads Mikkelsen za Harper’s BAZAAR direktno sa crvenog tepiha

Razgovarali smo sa najpoznatijim danskim glumcem koji večeras prima Počasno Srce Sarajeva.

Mads Mikkelsen doputovao je u Sarajevo, gde će mu večeras na Sarajevo Film Festivalu biti uručeno Počasno Srce Sarajeva. Pre nego što je otišao da primi nagradu, najpoznatiji danski glumac, prošetao je crvenim tepihom i družio se sa gostima festivala i medijima. 

Večeras će vam biti uručeno Počasno Srce Sarajeva za doprinos filmskoj industriji, koje ste osvojili pre dve godine, 2020, pre pandemije. Jeste li jednako uzbuđeni sad, kao onda?

– Jesam, veoma. Počasno srce Sarajeva je trebalo da primim 2020. godine, ali je dodelu nagrade odložila pandemija. Drago mi je što sam došao baš sada, da vidim sve te ljude, gužvu. Veoma sam ubuđen i počastvovan jer ovu nagradu već ima mnogo ljudi kojima se divim. 

Jednom ste izjavili da gluma nije vaš posao iz snova, a jedan ste od najboljih glumaca na svetu. Šta je onda ključ vašeg uspeha, ako to nije san? 

– Možda baš to što gluma nije moj posao iz snova. Naravno da volim glumu, sviđa mi se što baš zahvaljujući njoj mogu da radim mnogo poslova, da sagledavam stvari iz raznih perspektiva, da gledam svet različitim očima, da iznova i iznova budem neko drugi. 

Pre glume deset godina ste se profesionalno bavili plesom. Da li vam nedostaje ples i kad ste igrali poslednji put?

– Uopšte mi ne nedostaje, posebno ne to da moram da se budim u osam ujutru svakog dana i vežbam ples narednih osam sati. Poslednji put sam zaigrao u filmu Another Round Thomasa Vinterberga. 

Razgovarala: Tamara Bogunović

Fotografije: Marina Bugarčić 

 

Najnovije