Harper's Bazaar Srbija

Neprepoznatljiva Julia Roberts u hit seriji proleća

Ako Julia Roberts glumi u seriji, znate da je u pitanju nešto mnogo dobro.

Pripremite se da postanete opčinjeni ženom za koju verovatno nikada niste ni čuli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gaslit (@gaslitstarz)

Možda i najomiljenija glumica naše ere, doneće vam priču o ništa manje omiljenoj, ali namenski skrajnutoj – Marthi Mitchell. Ženi koja je bila značajan faktor u obelodanjivanju mutnih radnji američkog predsednika Richarda Nixona i koja je zbog toga beskrupulozno ućutkivana.

Kada jedna od najvećih holivudskih glumica prihvati ulogu u tv seriji, onda znate da se radi o projektu koji će definitivno ući u anale televiziskog programa, a sudeći po trejlerima koje smo imali priliku da vidimo, sigurni smo da Julia Roberts već sada može da oslobodi jedno mesto na polici za svoj prvi Emmy.

Ovaj politički triler, za razliku od mnogih drugih sličnog tipa, ne stavlja akcenat isključivo na radnju, već i na sam karakter i odnos aktera, koji je u ovom slučaju krucijalan za tok radnje i čuvenu aferu Votergejt.

Sean Penn tumači lik Johna Mitchella, tadašnjeg državnog pravobraonica (ministar pravde), dok Julia Roberts tumači lik njegove izuzetno karakterne supruge Marthe Mitchell.

Kostim, šminka i frizura, te kompletna mimika učinilu su Juliju Roberts (koju zaista dugo nismo imali priliku da vidimo) skoro neprepoznatljivom, dok je u slučaju Seana Penna to zaista i bio slučaj. Da ne znamo kako on tumači lik Johna Mitchela, sasvim sigurno bismo se zapitali koji glumac je u pitanju.

Zajedno ovaj oskarovski glumački tandem bez presedana nam donosi seriju godine.

„Gaslit“ ili „Sluđivanje“ premijerno će biti prikazano 24. aprila tekuće godine, a izlazi u produkciji američke tv kuće „Starz“.

Pogledajte trejler u nastavku:

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

Najnovije