Harper's Bazaar Srbija

Od dečjeg modela do hiperseksualizovane glumice: Dokumentarac o Brooke Shields koji morate pogledati

Kako izgleda kada postanete seksualni predmet pre navršene 12 godine?

Foto: Imdb

Ako ste pomislili da je ovo još jedan dokumentarac o još jednoj slavnoj ličnosti, bolje razmislite opet – malo je onih koji će biti tako mučni za gledanje poput dokumentarca o Brooke Sheilds. U trejleru za Pretty Baby: Brooke Shields, glumica, koja se proslavila kao adolescentkinja 80-ih godina, komentariše: “Provela sam život dugujući ljudima stvari I radeći šta su oni želeli. Na kraju sam se upitala: “Šta ću biti ako to više ne dozvolim?”.

Upravo ovo pitanje leži u srži predstojećeg dvodelnog dokumentarca, u kojem Brooke razmišlja o tome kako je bila zlostavljana i posmatrana kao objekat tokom najranijih godina svoje karijere. Projekat pod direkcijom Lane Wilson prati njen uspon do slave, od dečjeg modela do hiperseksualizovane glavne glumice, i iznosi na videlo mnoštvo mučnih anegdota iza kulisa – mnoge po prvi put.

O čemu se tačno radi u dokumentarcu Pretty Baby: Brooke Shields?

Glumica se u svojoj ispovesti evocira najranije uspomene iz Holivuda, fokusirajući se uglavnom na svoja iskustva sa muškarcima na snimanjima. Brooke govori o tretmanu koji je dobijala tokom snimanja filmova Pretty Baby, Blue Lagoon i Endless Love, koji su snimljeni kada je imala 12, 15 i 16 godina, i sadrže seksualno eksplicitne teme. Mnoga sećanja koja su se pojavila na internetu od premijere filma na Sundance Film Festivalu su duboko uznemirujuća i ocrtavaju neprikladna iskustva sa starijim muškarcima.

Brooke se takođe dotiče I složenog odnosa sa njenom pokojnom majkom, Teri Sheilds, koja je bila ćerkin menadžer, kojoj je stalo bilo samo do slave. Glumica pominje I majčin stav o njenim golišavim scenama I provokativnom komercijalnom radu: “Teri je uvek bilat u I kontrolisala sve iza kulisa, ali nije mi bila prava podrška, nije uvek bila sa mnom na setu, više je zadovoljavalo da ode do bara i pije.” U dokumentarcu će se pojaviti I glumičini dobri prijatelji, uključujući Lionela Richiea, Drew Barrymore, i Judda Nelsona.

Dok se ne pojavi na striming platformama, pogledajte trejler u nastavku.

Foto: Profimedia, Youtube

Najnovije