Harper's Bazaar Srbija

Osvojio nas je kao Freddie Mercury, a hoće li uspeti kao zvezda nemog filma?

Rami Malek uskoro kao Buster Keaton.

Glumac koji nas je oduševio ulogom Freddija Mercuryja u filmu Bohemian Rhapsody, sada je pred drugim, možda još ozbiljnijim zadatkom – trebalo bi da igra jednu od najvećih zvezda Holivuda, superstara nemog filma, Bustera Keatona.

Za sada nema mnogo detalja o tom ostvarenju, sem da je reč o seriji, da je režira Matt Reeves (poslednji Betmen) i da je Rami, osim što igra glavnu ulogu, jedan od producenata. Zna se i scenarista, a to je Ted Cohen, koji se proslavio serijom Friends. Nagađa se da je scenario zasnovan na knjizi Buster Keaton: Život filmskog stvaraoca, Jamesa Curtisa.

Buster Keaton je bio na vrhuncu karijere između 1920. i 1929. godine i u toj deceniji uradio je toliko toga da ga danas mnogi poznavaoci i ljubitelji filmske umetnosti smatraju jednim od najvećih glumca, ali i reditelja ikada. Sa minimalnim dijalozima i vrlo karakterističnim scenskim pokretima i mimikom, Buster je uspeo da napravi neke od najuzbudljivijih filmova svih vremena (General, Šerlok mlađi, Navigator, Kamerman…).

Ako Bustera bude “skinuo” samo upola dobro kao što mu je to uspelo sa frontmenom grupe Queen, Rami, koga smatraju jednim od najboljih glumaca današnjice, možda dublira svaku od nagrada koje već poseduje – Oskara, Zlatni globus, Bafta priznanje.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia 

Najnovije