Harper's Bazaar Srbija

Scarlett Johansson kao glamurozna femme fatale u trejleru novog filma Wesa Andersona

Već sada je jasno da ćemo obožavati Asteroid City.

Samo godinu dana je prošlo od poslednjeg filma Wesa Andersona, The French Dispatch, koji nas je, kao i sva prethodna ostvarenja ovog autora očarao svojom dobro poznatom estetikom, dovitljivim humorom, neobičnom pričom i genijalnom glumačkom postavom. I zato se i novom filmu, Asteroid City, radujemo kao mala deca bombonama.

Steve Carell

Juče se pojavio prvi trejler za ovaj film koji se, prenosi The Hollywood Reporter, bavi poetičnom meditacijom o smislu života, dok priča priču o fiktivnom američkom pustinjskom gradiću, smeštenom u 1955, u kojem se održava Junior Stargazer konvencija, koja na jednom mestu okuplja studente i njihove roditelje – iz cele zemlje, a koji su došli tu da bi se talmičili u raznim naučnim igrama, odmarali i rekreirali. Sve to žanrovski je spakovano u miks komedije, drame, romantike i još mnogo toga.

Jason Schwartzman i Tom Hanks 

U trejleru smo videli Toma Hanksa, omiljenog Wesovog glumca – Jasona Schwartzmana, ali i Adriena Brodyja, Williema Dafoea, Tildu Swinton. Tu su i Rupert Friend, Jeff Goldblum, Edward Norton, Live Schreiber, Margot Robbie, Rita Wilson, Steve Carell, Matt Dillon, Maya Hawke, ali i  Bryan Cranston i čarobna Scarlett Johansson, koji, oboje, debituju kao glumci u Wes Andersonovom filmu, nakon što su prvi put pozajmljivali glasove u njegovom Isle of Dogs.

Maya Hawke 

Johanssonova igra magnetski privlačnu filmsku zvezdu – njen glamurozni izgled fatalne žene iz pedesetih godina odmah osvaja, a ako se celoj priči i karakterima pridoda i poseta vanzemaljaca, jedva da ćemo dočekati taj 16. jun, kada je zakazana premijera.

Želite još dobrih vesti? Anderson priprema film za Netflix, The Wonderful Story of Henry Sugar, adaptaciju telsta Roalda Dahla, u kojem će igrati Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Dev Patel, Ben Kingsley i Richard Ayoade.

Pogledajte trejler za Asteroid City: 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, YouTube 

Najnovije