Serija “Kruna” dobija spin-off

Prema pisanju magazina Variety, pregovori o prequelu su u toku.

Prema pisanju magazine Variety, popularna Netflixova serija Kruna mogla da dobije spin-off, prequel seriju, smeštenu u razdoblje pre nego što se dešavala radnja koja je opisana u prvoj sezoni originalnog ostvarenja.

Nova serija još uvek nije dobila zeleno svetlo, nije u pretprodukciji, ali su pregovori oko potencijalnih novih epizoda u punom jeku, pišu strani mediji, i tvrde da je navodno samo pitanje vremena kada će dobiti službenu potvrdu.

Tvorac originalne serije, Peter Morgan, navodno bi trebalo da radi i novi projekat. Prema pisanju medija, prequel bi trebalo da počne sa smrću kraljice Viktorije, 1901. godine, i da se bavi događajima koji su se dešavali sve do originalne serije Kruna, čija je radnja započela 1947.

U periodu koji bi se obrađivao Ujedinjenim kraljevstvom vladala su čak četiri kralja, Edward VII, George V, Edward VIII i George VI. To bi potencijalno moglo da promeni perspektivu serije,  u kojoj su se ismenjivali premijeri, ali je Kraljica bila uvek ista.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YaiDanai (@yaidanai)

Peta sezona Krune očekuje se na Netflixu u novembru. Imelda Staunton glumi kraljicu, Jonathan Pryce princa Philipa, Dominic West – Charlesa, Elizabeth Debicki igra princezu Dianu, a Olivia Williams Camillu Parker Bowles. Najavljeno je i snimanje šeste sezone Krune.

Tekst: J.M.

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije