Harper's Bazaar Srbija

Stiže nam druga sezona ‘House Of The Dragon’: Donosimo vam sve što znamo

Da li ste Team Green ili Team Black?

Prošle jeseni, svake nedelje deset večeri zaredom, svet je zastajao na sat sa jednim jedinim dešavanjem koje se odigravalo na malim ekranima u našim domovima. Kada je objavljeno da će prednastavak “Game of Thrones”, pod nazivom “House Of The Dragon”, debitovati na jesen 2022, vest je naišla na malo oklevanja. Igra prestola je postala kultni favorit i bilo je teško videti kako bi bilo koja serija mogla da se približi tome.

Od prve epizode, Kuća zmajeva osvojila je srca miliona gledalaca širom sveta i stekla ogromnu publiku za eksponencijalno kratko vreme. Prljava politika, masivni zmajevi, plave perike – šta je tu bilo da se ne voli? Kako je finale zvanično emitovano, fanovi su odmah počeli da postavljaju jedino pitanje koje je zaista važno – da li će biti 2. sezone? Pa, evo šta znamo do sada.

Zvanično je: Druga sezona nam stiže

Status za 2. sezonu je siguran koliko i zadovoljstvo koje će proizaći iz neizbežne smrti Ser Crestona Colea. (Drugim rečima, da, druga sezona se definitivno dešava.) Planovi za drugu sezonu su već u toku. Prema rečima Ryana Condala, pisanje druge sezone počelo je pre nego što je serija uopšte i premijerno prikazana. „Zbog neverovatno zahtevnog produkcijskog rasporeda emisije, aspekti serije moraju da se preklapaju jedni sa drugima, što znači da smo pisali 2. sezonu mnogo pre nego što su je ikada najavili, dok smo bili u prvoj sezoni”. Vest je potvrdila I producentkinja I scenaristkinja Sarah Hess.

Kada će biti prikazana druga sezona?

Snimanje je započeto ovog proleća, što znači da će predstojeća sezona verovatno biti emitovana ne ranije pre početka 2024. Condal je rekao za Variety: „Stvarno moramo odmah da uletimo u snimanje druge sezone kako bismo održali korak sa zdravim apetitima naših fanova za materijalom, i potrebom i željom HBO-a da emisiju objavi u razumnom vremenskom okviru iz sezone u sezonu.”

Nema vesti o tome kada bi produkcija trebalo da se završi, ali je procurilo da će se prva epizoda zvati “Sin za sina”. Ako druga sezona prati isti obrazac kao i prva, onda bi trebalo da se sastoji od 10 epizoda koje će izlaziti svake nedelje. Iako takvo čekanje zvuči apsolutno mučno, znamo da će se na kraju sve isplatiti.

Ko će ostati u ekipi?

Iako nije bilo vesti o tome ko dolazi ili odlazi, možemo pretpostaviti da će se većina glumačke ekipe iz prve sezone vratiti I u drugu sezonu. Najvažniji su glavni protagonisti i antagonisti među kojima je Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy), Daemon Targaryen (Matt Smith), Alicent Hightower (Olivia Cooke), i Otto Hightower (Rhys Ifans).

Naravno, deca takođe igraju izuzetno važnu ulogu u celoj priči – gledamo u tebe, Aemond Targaryen (Ewan Mitchell) – i verovatno će se vratiti svojim ulogama. Ovo uključuje Aegona II Targaryena (Tom Glynn-Carney), Helaenu Targaryen (Phia Saban), Jacaerysa Velaryona (Harry Collett), Baelu Targaryen (Bethany Antonia), i Rhaenu Targaryen (Phoebe Campbell).

Radnja druge sezone

Druga sezona će verovatno krenuti odmah nakon završnog trenutka iz finala. Rhaenyra je upravo dobila vest da je njen sin, Lucerys Velaryon, umro zbog postupaka njenog polubrata, Aemonda. Pre ovog trenutka, videli smo kraljicu zmajeva kako se ponaša mirno i strpljivo u uzvraćanju uzurpiranja svog prestola.

Međutim, u paklu nema besa kao što je gnev povređene majke. Jedno je uzeti njenu krunu, drugo je ubiti njenog sina. Mnogi su ovaj trenutak opisali kao početak Dance of the Dragons, poznatijeg kao the Targaryen Civil War.

Usput, možemo očekivati mnogo više borbi zmajeva, krvoprolića i zelenih i crnih boja koje lebde po ekranu.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije