Sve što ste želeli da znate o spektakularnom “Gladiator II” sa Paulom Mescalom

Ako još uvek niste impresionirani, posle gledanja trejlera neizostavno ćete biti!

gladiator

Gladiator, originalna antička drama Ridleya Scotta, koju su predvodili Russel Crowe i Joaquin Phoenix, odmah je postala bioskopska senzacija, a potom i drugi najuspešniji film 2000-te. Sada, 24 godine kasnije, sa zvezdom u usponu, Paulom Mescalom u glavnoj ulozi, priča nagrađena Oskarom se vraća u večni grad (i na veliko platno) sa visoko očekivanim nastavkom: Gladiator II.

Vraćajući nas u antičko doba gde nas je Maximus i napustio, Ridley zadržava narativ kolosalnih osvajanja, borbe protiv tiranskog vladanja i borbe za život.

Od trenutka kada su objavljene prve slike Paula Mescala kako trenira da postane šampion arene, film je postao naše Rimsko Carstvo. I sa datumom izlaska koji se približava, Gladiator II će uskoro biti filmska senzacija koja će zavladati duhom vremena, bar među filmskim entuzijastima i korisnicima interneta.

U nastavku vam donosimo sve što ste želeli da znate o nadolazećem blokbasteru, uključujući radnju filma, glumačku postavu i datum izlaska Gladiator II.

gladiator

Radnja filma Gladiator II

Prema zvaničnom sinopsisu: “Gladiator II nastavlja epsku sagu moći, intrige i osvete smeštenu u antički Rim.

Decenijama nakon što je svedočio smrti poštovanog heroja Maximusa (Russell Crowe) od ruke svog ujaka, nemoralnog cara Commodusa (Joaquin Phoenix), Lucius (Paul Mescal) odrasta daleko od korumpirane Republike, u Severnoj Africi. Opsednut sećanjem na, kako Lucius otkriva u trejleru, “roba koji se osvećuje caru” dok Rimsko Carstvo uživa miran život koji je izgradio za sebe, uskoro postaje ratni zarobljenik i šalje se u arenu.

Ali razočaran stanjem u kojem se njegov nekadašnji dom našao, da li se Lucius bori da spase Rim? Za osvetu i pobunu? Ili, za svoju slavu?

gladiator

Ko igra u filmu Gladiator II

U glavnoj ulozi je perspektivni glumac, nominovan za Oskara, Paul Mescal. To je daleki odmak od osetljivih uloga u kojima smo ga do sada viđali, kao problematičnog ali osetljivog momka.

Pedro Pascal je fiktivni rimski general Acacius, čiji je lik veza između prvog i drugog filma. Acacius je bio obučen pod vodstvom Maximusa, čija odlučnost i jak karakter su ostavili traga na Acaciusovu ličnost.

Denzel Washington je još jedan kontrapunkt za Mescalovog Luciusa. Tumači ulogu trgovca oružjem po imenu Macrinus, koji koristi Luciusa kao “instrument” za sticanje moći. Connie Nielsen zaokružuje postavku i reprizira svoju ulogu iz originalnog filma.

Datum izlaska filma Gladiator II

Gladiator II će doživeti svoju premijeru u bioskopima od 22. novembra širom sveta. Do tada, uživajte u trejleru filma u nastavku.

Foto/Video: Profimedia, Youtube

Najnovije