Harper's Bazaar Srbija

Čuveni modni film “Đavo nosi Pradu” dobija svoj mjuzikl

Donosimo vam sve pojedinosti.

Čuveni modni film iz 2006, The Devil Wears Prada, zasnovan na istoimenom romanu, doneo nam je vanvremensku zabavu, sjajne outfite i legendarne replike poput „Odbijam da budem bolesna. Nosim Valentino, za ime sveta.” Sada dobija i svoju muzičku adaptaciju na Brodveju i mi vam donosimo sve pojedinosti.

Premijera je zakazana za leto 2022 u Čikagu

Nakon mnogobrojnih odlaganja, produkcija bi trebalo da se pojavi na sceni Nederlander teatra u Čikagu. Predstava će biti prikazivana pet nedelja, od 19. jula pre nego što pređe na Brodvej.

Mjuzikl će biti “neverovatno osveženje” originalnog filma

Zvanični rezime trenutno glasi: „Andy, ambiciozna mlada spisateljica u Njujorku, dobija posao u prestižnom časopisu. Pokušavajući da preživi svog stylish ali zastrašujućeg šefa, ostaje zaglavljena između snova koje je mislila da želi i cene onoga što joj je stvarnost donela. Radosna, smešna i – naravno – ultra glamurozna priča o hodu po životnoj pisti koja vam otkriva gde treba da budete, Đavo nosi Pradu je novi mjuzikl koji hit filmu daje fantastično osveženje.”

Elton John uključen je u muziku

S obzirom na originalnu glumačku postavku, Meryl Streep, Anne Hathaway i Stanley Tucci-a, koja je stvorila vanvremenski kult, kreatori adaptacije imaće ozbiljan zadatak. Ali sa Elton John-om na čelu muzičke kompozicije, verovatno možemo očekivati nešto zaista revolucionarno.

U predstavi će takođe biti korišćeni tekstovi Shaine Taub, knjiga Paul Rudnicka, dok će Nadia DiGallonardo biti muzički supervizor sa direkcijom Anne D. Shapiro.

Nove Miranda i Andy

Beth Leavel, dobitnica Tony-a za glavnu ulogu u The Drowsy Chaperone, zameniće Meryl Streep u ulozi omiljenog negativca pop kulture – Mirande Priestly. Slatkicu Andy Sachs igraće Taylor Iman Jones, koju je u originalu tumačila Anne Hathaway.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije