Harper's Bazaar Srbija

„The Queen’s Gambit“ ide ka Brodveju

Jedna od najpoznatijih serija Netflixa 2020. godine biće pretvorena u mjuzikl.

Nakon postavljanja rekorda u strimingu i osvajanja niza nagrada, Netflixova hit serija  „The Queen’s Gambit“ postaje brodvejski mjuzikl.

Level Forward, producentska kuća koja stoji iza „Slave Play“ Jeremy O’Harrisa i „Jagged Little Pill“ Alanis Morissette obezbedila je prava na roman Waltera Tevisa na kojem je serija zasnovana.

Prošlog meseca serija je odnela Zlatni globus za najbolju limitiranu seriju, dok je Anya Tyalor Joy kao Beth Harmon osvojila nagrade za najbolju glumicu na Zlatnom globusu i Critics’ Choice Awards.

 

Serija prati šahistkinju Beth Harmon koja pronalazi uspeh u svojoj novootkrivenoj veštini, istovremeno se boreći sa zavisnošću od droge. U seriji glumi i Thomas Brodie-Sangster kao Benny Watts, šahovski takmičar i prijatelj Beth.

 

U izjavi, izvršni direktor Level Forward-a, Adrienne Becker i producentkinja Julia Dunetz rekli su: „Privilegija je Level Forward-u da dovede ‘The Queen’s Gambit’ na scenu kroz voljeni i trajni zanat muzičkog pozorišta”.

 

Inače, ovo neće biti prvi mjuzikl o šahu. Osamdesetih godina, mjuzikl “Chess” bio je izuzetno uspešan, sa pričom postavljenom oko ere Hladnog rata sa muzikom Benny Anderssona i Björn Ulvaeusa. Posle mnogih predstava širom sveta, premijerno je izveden u Moskvi pre samo nekoliko meseci, negde u vreme kada se The Queen’s Gambit pojavio na Netflix-u.

 

dailypostusa.com

Najnovije