Harper's Bazaar Srbija

Timothée Chalamet snima novi film o muzičkoj legendi Bobu Dylanu

Nešto "miriše" na Oscara.

U rasponu od tri meseca, Timothée Chalamet pojavio se kao somotski odeven Willy Wonka u Charlie and the Chocolate Factory i međugalaktički aristokrata Paul Atreides u drugom delu franšize Dune Denisa Villeneuvea. Ali njegovo predstojeće pojavljivanje u biografskom filmu Jamesa Mangolda o Bobu Dylanu obećava Oscara. Probno nazvan A Complete Unknown, film je zvanično počeo da se snima u Njujorku. Na ovo se dugo čekalo: još 2020. godine, Chalamet se mogao videti kako nosi svog Gibsona na probne svirke.

Prema Mangoldu, dečak sa postera Haidera Ackermanna, takođe će pevati Dylanove pesme dok će otelotvoriti muzičara. Glumac je rekao kako je potražio Austina Butlera, svog kolegu iz filma Dune, da mu pomogne da uhvati Dylanov prepoznatljiv zvuk. “U suštini, radio sam sa celim Elvisovim timom na pripremama za Dylana”, rekao je Timothée.

„To je tako neverovatno vreme u američkoj kulturi i priči o… mladom 19-godišnjem Bobu Dylanu koji dolazi u Njujork sa dva dolara u džepu i postaje svetska senzacija za tri godine“, rekao je Mangold tokom intervjua na crvenom tepihu u aprilu 2023. „Prvo je bio prigrljen u porodici folk muzike u Njujorku, i onda ih je prestigao u određenom trenutku dok se njegova zvezda uzdizala tako neverovatno na muzičkom nebu.“ Među ostalim folk umetnicima u filmu će se pojaviti I Johnny Cash (Boyd Holbrook), Joan Baez (Monica Barbaro), i Pete Seeger (Edward Norton). Elle Fanning se takođe pridružila glumačkoj ekipi u ulozi Sylvie Russo, mladalačke Dylanove ljubavi.

Prema Deadline-u, film će se takođe uključiti u Dylanov kontroverzni zaokret ka rokenrolu sa njegovim albumom iz 1965. Bringing It All Back Home, na kojem je prvi put svirao električnu gitaru. Reakcije obožavalaca neposredno nakon objavljivanja bile su izuzetno intenzivne. Ne samo da je Dylan te godine bio izneveren na bini na Njuportskom folk festivalu, već je 1966. jedan fan iz publike na svirci u Mančesteru uzviknuo „Juda!“ dok je svirao, izazvavši pomamu u medijskom izveštavanju. Srećom, nešto nam govori da će Chalametov sopstveni nastup naići samo na dodvoravanje.

Foto: Profimedia

Najnovije