Harper's Bazaar Srbija

Top 10 najgorih filmova iz 2022

Evo na koja ostvarenja nema potrebe da trošite svoje vreme

Na kraju svake godine, pored top lista najboljih filmova, modela, momenata i sličnih događanja, moraju se sumirati utisci i sa onim koji nisu ispunili očekivanja kako publike, tako ni kritičara. Analogija je jasna, da bi postojalo nešto dobro, mora postojati i nešto loše, pa tako top lista najgorih filmova iz godine koju polako ostavljamo za nama broji 10 naziva koja su u najmanju ruku negledljiva.

Pa da krenemo od početka.

Amsterdam

Film koji su kritčari nazvali fijaskom Davida O. Russela ukom izgleda da reditelj nije mogao da odluči koja je tačno radnja filma. Naizgled Christian Bale, John David Washington i Margot Robbie su u ljubavnom trouglu, ali tu su i fašisti spremni da izvrše okupaciju. Na osnovu ove konfuzne radnje, kritičar Owen Gleiberman, je posavetovao reditelja da se oproba u rijaliti formatima, jer će mu oni zasigurno mnogo bolje leći.

Minions: The Rise of Gru

Još jedan od onih nastavaka koji nemaju poentu i koji su tu samo zarad novca. Još jedna stvar koja je zasmetala filmskim poznavaocima bila je predvidiva radnja, što se donekle moglo i očekivati od petog nastavka serijala o Gruu i njegovim malim žutim pomagačima.

Bones and All

Malo preko dva sata radnje u kojoj nema radnje, kaže Gleiberman za film o mladom kanibalu koga tumači  Timothée Chalamet. Iako se od ovog filma nakon festivala u Veneciji očekivalo koliko i od Twilight sage, publika jednostavno nije odreagovala na njega.

Firestarter

“Zašto napraviti najgori film Stevena Kinga iz 80ih ponovo? Samo da bi napravili još gori”, opis je kritičara za film u kom glavnu ulogu tumači Zac Efron.

Three Thousand Years of Longing

Ni kombinacija Idrisa Elbe i Tilde Swinton nije učinila ovu filmsku adaptaciju A. S. Byattove kratke priče gledljivom po mišljenju kako publike ali i dragih nam kritičara koji su na kraju posavetovali Georga Millera da se drži filmova o Mad Maxu.

Blonde

Moramo priznati da glumiti legendu kakva je Marilyn Monroe nije lak zadatak, i Ana de Armas je uspela da odgovori tom zadatku, međutim samu radnju filma, kritičar Peter Deburge, je okarakterisao kao “jednodimenzionalni pokušaj prikazivanja kompleksnog života kakav je Marilyn imala”.

Bigbug

Pored loše animacije, kod ovog filma je kritikovana kako radnja tako i likovi koji su previše naporni za gledanje.

The Bubble

Netflixov pokušaj “lockdown” komedije, kako Deburge kaže za ovaj film nije uspeo da prikaže ono što je trebalo, već je delovalo kao da gledamo neki film po hiljaditi put, a da radnja sa svakim gledanjem je sve gora i gora.

Spiderhead

Još jedan od filmova koji nije uspeo zbog loše oformljenog tima kako navodi Deburge. Za njega je kombinacija glumaca, reditelja, producenta bila totalni debakl koji je na kraju dao film u kom se ne zna šta je tačno radnja.

The 355

Izgleda da savršena glumačka ekipa koja se sastojala od Penélope Cruz, Lupite Nyong’o i Jessice Chastain nije bila dovolja da učini ovaj film Luca Bessona poželjnim za gledanje, već je samo delovalo kao loša verzija dečije igrice sa “pew pew” zvucima.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Najnovije