Potpuno drugačiji: Najveće transformacije u seriji “Igra prestola”

Bliži se emitovanje spin-offa (Kuća zmaja) jedne od najgledanijih serija svih vremena, a mi se prisećamo još jednog razloga zbog kojeg smo je voleli.

Serija čija je prva epizoda emitovana u aprilu 2012. godine (pre deset godina!), Igra prestola, kao jedno od od najgledanijih televizijskih ostvarenja svih vremena, u međuvremenu je postala pravi kulturološki fenomen. 

Ljubav koju njeni obožavatelji, i dan danas, gaje prema svakom liku, priči, dijalozima, mestima na kojima je snimana, zapravo prema svakom detalju – a ogromna pažnja je posvećena apsolutno svakom detalju, može da se meri sa histerijom ili pripadnosti nekom kultu. 

Snimljena po Pesmi leda i vatre, serijalu knjiga epske fantastike Georgea R. R. Martina, Igra prestola zanimljiva je ne samo zbog likova koje volite i mrzite, za koje se vežete, koje prvo prezirete, a onda ih branite do koske, nego i zbog kompleksnih društvenih i političkih odnosa, detaljno razrađene istorije, geografije, raznih religija, ekonomskih odnosa, neverovatnih obrta koji su išli toliko daleko da apsolutno nijedan lik u seriji nije bio “bezbedan” (“glavni” junaci su umirali poput najnevažnijih sporednih likova). 

Ono zbog čega ovu seriju volimo jesu i neverovatne transformacije likova, ne samo psihološke, već i fizičke. Velika pažnja posvećena je kostimima. Predstavljamo nekoliko likova iz serije, koje sigurno ne možete da prepoznate u realnom životu. 

Deca šume: Kae Alexander kao Leaf 

Vesteros: Kralja Roberta Baratheona tumači Mark Addy

Divljani: Džina Wuna Wega Wuna Dara Wuna igrao je Ian Whyte

Beli hodači: Noćnog kralja je tumačio slovenački glumac Vladimir Furdik 

Vesteros: Planinu je igrao islandski atleta Hafþór Júlíus Björnsson

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia 

 

 

Najnovije