Harper's Bazaar Srbija

Počinje snimanje treće sezone Bridgertona: Ljubavni zaplet možda ne bude onakav kakav očekujete

Predstavljamo glumce, radnju, datum lansiranja novih epizoda.

Bridgerton je zasnovan na seriji osam romana koje je napisala Julia Quinn, a koje je za Netflix adaptirala Shonda Rhimes i njena Shondaland produkcija.

U centru zbivanja su dogodovštine porodice Bridgerton, odnosno udovice Violet (Ruth Gemmell) i njeno osmoro dece, koji pokušavaju da se snađu u visokom društvu regentskog perioda u Engleskoj.

Prva sezona emitovana je 25. decembra 2020, a svet se zaljubio u glumce Nicolu Coughlan, Rege-Jean Pagea i Phoebe Dynevor i za samo mesec dana emitovanja, streaming platforma objavila je neverovatne rezultate gledanosti u kojima je Bridgerton prevazišao do tada najpopularnije serije The Witcher, Stranger Things i The Queen’s Gambit.

Dok je u prvoj sezoni akcenat stavljen na ljubavnu priču vojvode Hejstingsa i Dafne, u drugoj je bio na priči između najstarijeg brata Anthonyja (Jonathan Bailey) i Kate Sharme (Simone Ashley).

Druga sezona prikazana je u martu 2022, a iako je u njoj bilo daleko manje vrućih scena u odnosu na prvu,  zadržala je pažnju gledalaca.

A sada najvažnije vesti: snimanje treće sezone “Bridgertona” potvrđeno je još 13. aprila 2021. godine, a otkriveno je da će popularno ostvarenje dobiti i četvrtu sezonu.

U nedavnom intervjuu za Entertainment Tonight, Shonda Rhimes je potvrdila da je scenario napisan.

– Vraćamo se. Kate i Anthony tek počinju, rekla je ona i dodala: “Imamo neverovatnog Jess Brownella koji vodi glavnu reč u sezoni 3. U sezoni 2, bilo je dosta natezanja između Kate i Anthonyja, bilo je komplikacija sa porodicom, a onda su se pronašli na kraju. Mislim da sve tek počinje. Volela bih da vidim da se Kate opusti još malo i da se više igra u trećoj sezoni i da na neki način zajedno plivaju u tom krugu ljubavi. Mislim da oboje to zaslužuju”.

U ovom trenutku šta god da pretpostavimo o radnji treće sezone može se ispostaviti kao tačno. Velike su šanse da će Benedict Bridgerton biti glavni lik u novoj sezoni, da će fokus biti stavljen na lik Penelope odnosno Lady Whistledown i njenu romansu sa Colinom Bridgertonom koga tumači Luke Newton.

Nešto tako potvrdio je i Jess Brownell, šouraner serije otkrivši da oseća da Penelopino vreme tek dolazi.

– Osećam da među njima, posebno kad ih posmatram u drugoj sezoni, postoji neka tenzija. Mislim da je sad pravi trenutak da se među njima razvije neka priča.

Da li će ista ekipa glumaca biti i u trećoj sezoni?

Kako trenutno stvari stoje, velike su šanse da ćete ponovo gledati sve omiljene likove, a s obzirom na radnju u knjigama, očekivano da je u epizodama gledamo svih 8 glavnih likova. Potvrdeđeno je da su ugovore za treću sezonu potpisali i neki novi glumci, kao što su Robert Wallis, Tom Brittney i Michael Shelford

Nova sezona “Bridgertona” trebalo bi da počne na proleće sledeće godine.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije