Harper's Bazaar Srbija

“Wonka” trejler je stigao! Timothée Chalamet vodi gledaoce u svet čiste mašte

Mladi glumac očarava kao ekscentričan chocolatier.

Objavljen je zvanični trejler za film „Wonka“, u kojem Timothée Chalamet glumi ekscentričnog chocolatiera poznatog autora Roalda Dahla. Mjuzikl fantazije prati avanture mladog Wiliyja Wonke, uključujući i to kako je upoznao Oompa-Loompasa.

Još u aprilu, Warner Bros. predstavio je nove snimke „Wonke“ na svojoj CinemaCon prezentaciji. Tu je Chalamet otkrio da je zapravo plivao u bazenu punom prave otopljene čokolade tokom produkcije filma, kao i da ga je uloga privukla zbog optimističnije demografske grupe gledalaca.

„Raditi na nečemu što će imati neciničnu mladu publiku, to je bila samo velika radost“, rekao je glumac. „Zato me je to privuklo. U vremenu i klimi intenzivne političke retorike, kada stalno ima toliko loših vesti, nadamo se da će ovo ostaviti ‘slatki ukus u ustima’.”

Willy Wonka je debitovao u dečjem romanu Roalda Dahla iz 1964. „Čarli i fabrika čokolade“, koji prati Charlia Bucketa, siromašnog dečaka koji osvaja zlatnu kartu za obilazak Wonkine čuvene fabrike čokolade. Filmske adaptacije uključuju “Willy Wonka and the Chocolate Factory,” iz 1971. sa Geneom Wilderom u ulozi Wonke i film Tima Burtona iz 2005. sa Johnny Deppom u legendarnoj ulozi.

„Wonka“ će se pojaviti u bioskopima 15. decembra 2023. Uživajte u trejleru ispod do tada.

Foto: Profimedia, Youtube

Priredila: T.M.

Najnovije