Yes, chef: Ako je on vaš omiljeni TV kuvar, ovo su ostvarenja Jeremyja Allena Whitea koja morate da gledate

Oduševio je glavnom ulogom u seriji The Bear, a jeste li ga gledali u Shameless?

Zahvaljujući fantastičnoj ulozi u seriji The Bear, Jeremy Allen White prošle zime dobio je tri važne nagrade – Zlatni globus, Critics Choice Award i nagradu SAG, a, da se ne lažemo, postao je i ljubimac mnogih žena. Njegove neodoljivo plave oči i sanjivi pogled, ali i neuredna kosa, gomila tetovaža i mišićavo telo, dodatni su razlog zašto mnogi vole dramediju o kuvaru koja se prikazuje na kanalu Disney +.

Uloga Carmyja Berzatta, istetoviranog i pretalentovanog šefa koji očajnički želi da spase čikaški restoran svog pokojnog brata, koji se nalazi naivici propasti, donela mu je armiju fanova koji su sigurno u potrazi (posebno sada kada su, verovatno, odgledali drugu sezonu serije The Bear) za svim ostvarenjima u kojima glumac igra.

Pre nego što navedemo sva ta ostvarenja, treba da znate da ih nema mnogo jer je Jeremy punih deset godina igrao samo jednog lika – Lipa Gallaghera – genijalnog dečka iz difunkcionalne porodice u TV drami Shameless, koja mu je i donela imidž grubog momka mekog srca, što se verovatno, ako vas zanima, u mnogome razlikuje od njega privatno – Allen je simpatičan i otvoren, blag je i divan otac otac dve devojčice, Ezer (4) i Dolores (2), koje podiže zajedno sa, sada već bivšom suprugom, glumicom Addison Timlin.

Jeremy i Addison idu na utakmicu starije ćerke 

Rođen je u Njujorku, od roditelja, pozorišnih glumaca, nasledio je glumačke gene, a od malena ga je zanimala scena – kao dete plesao je balet, step i jazz dance, da bi s 11 upisao dramsku školu. Sa 18 se seli u Los Anđeles, sam i bez vozačke dozvole, da bi ubrzo, u devetnaestoj, zaigrao u seriji The Shameless. To je prva serija u kojoj morate da ga vidite (posle The Beara).

The Shameless

U ovoj drama komediji koja je iz nepoznatog razloga prošla nezapaženo ne samo u Srbiji, nego i u svetu, iako se prikazivala deset godina, Jeremy igra Phillipa- Lipa Gallaghera, jednog od šestoro dece alkoholičara Franka i bipolarne Monice. Ostavljeni na milost i nemilost od posrnulih roditelja, deca su prepuštena sama sebi, ali ne i nesposobna da prežive u trci zvanoj život (u Americi). Lip je jedan od najpametnijih u porodici, ali zbog svojih principa (i načina na koji i gde je odrastao) često upada u nevolje, neretko završavajući u zatvoru. 

Fremont, drama 

Drama reditelja Babaka Jalalia iz 2023, Fremont, priča dirljivu priču o migrantkinji iz Avganistana, koja se nekad bavila prevođenjem, Donya-i, dok pokušava da izgradi svoj život u Sjedinjenim Američkim Državama. Usamljena i nesigurna Donya pokušava da se sastavi, radeći za kompaniju koja proizvodi kolačiće sreće. White igra mehaničara koji radi na benzinskoj pumpi i čiji se put ukrsti sa Donyanim. 

After Everything, romantična komedija-drama

White je momak koji vodi prilično lagodan život, koji se okreće naglavačke nakon saznanja da ima tumor. Put mu se ukrsti sa Mijom, koja ostaje uz njega i u nekim prilično gadnim trenucima. 

The Rental, horor-triler

Ovo je rediteljski debi Dave Franca, mlađeg brata nešto poznatijeg Jamesa Franca, a u kojem dva para (Jeremy Allen White je jedan od momaka), odlučuje da iznajmi idiličnu vikendicu kako bi proveli produženi vikend zabavljajući se i uživajući u prirodi. Kako to obično biva u horor-trilerima, plan ne funkcioniše onako kako su oni želeli. 

Homecoming, serija 

U prvoj sezoni serije Homecoming, koja može da se okarakteriše kao psihološki triler, Julia Roberts igra socijalnu radnicu Heidi Bergman, koja je zaposlena u prilično misterioznoj kompaniji Homecoming Transitional Support Center, gde pomaže nekadašnjim vojnicima da se vrate u normalan život. Kada napusti kompaniju, Heidi počinje da se pita šta se zaista dešavalo iza zidova kuća i stanova u kojima su vojnici smešteni, dok Jeremy Allen White igra Josepha Shriera, nekadašnjeg vojnika koji od samog pčetka izražava sumnjju u ceo Homecoming sistem i njegove namere.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia

Video: YouTube

Najnovije