Harper's Bazaar Srbija

Zašto bi Kim Cattrall trebalo da dobije serijal “Samantha in London”

Savršen spin-off serije "And just like that".

“The Mary Tyler Moore Show” ustupio je mesto seriji „Rhoda“ a „Cheers“ nam je na kraju doneo sjajnu emisiju „Frasier“. Da li bi nasleđe serijala „And Just Like That“ moglo biti „Samantha in London”?

Da, malo je verovatno da ćemo taj scenario potencijalnog spin-offa zasnovanog na tekućim avanturama čuvene Samanthe Jones gledati, jer je Kim Cattrall bila veoma jasna da je njen povratak u finale druge sezone “AJLT” stvar sa jednokratnim rokom trajanja. Međutim, i ovo kratko pojavljivanje deluje kao malo čudo jer je prethodno glumica izričito odbijala bilo kakvu saradnju sa bivšom ekipom serije “Seks i Grad”. Zamislite samo, i Samantha – poput Fraisera u Sijetlu, stekla bi potpuno nove prijatelje.

Jedno je sigurno, Samanthin povratak u seriju bio je onaj preko potreban nalet energije, koji dobro prodrma i diže iz mrtvih. Iako je bila nevidljiva u ova dva serijala, dokazala je svima koliko je falila. Ponovo u vrhunskoj formi, stilizovana od strane dobre, stare Patricie Field, Samantha je napravila privlačan podsetnik na taštinu i dramatičnost ove ekipe. Carrie, Miranda i Charlotte s vremenom su naučile da govore o svojim željama mekšim, odmerenijim tonovima – kakvo je zadovoljstvo videti da Samantha još uvek razmišlja naglas.

I ako razmislite, Samanta Jones je jedini lik koji nismo uspeli da vidimo kako se dalje razvija, te je možda vreme za drugi, duži povratak ove junakinje: njen novi početak, prijatelje – i ljubavnike, i jedan čitav nov niz avantura i prilika iz Samanthine perspektive.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije