Harper's Bazaar Srbija

Zašto ne biste: Junska agenda kulture i stila

Saznajte šta sve možete da radite u mesecu koji je pred nama.

Zašto ne biste?

Posetili Wine Garden 

Tokom dva dana, trećeg i četvrtog juna, posetioce manifestacije Wine Garden očekuje degustacija pažljivo odabranih vina, sireva i delikatesa, a sve to u magičnoj atmosferi Botaničke bašte Jevremovac, koja će biti začinjena akustičnom muzikom na čak pet muzičkih punktova. Oba dana, program traje od 14 do 21 sat. (Više informacija na winegarden.rs)

Uživali u downtown wellnessu

Masaža tela toplim kamenjem himalajskih soli predstavlja luksuznu spa masažu za mineralizaciju celog organizma. Himalajska so sadrži 84 prirodna minerala, na Himalajima je zovu belo zlato i najčistija je na svetu. Potpuno prirodni karatker masaže postiže izuzetan energetski balans u telu. Pored toga, otklanja simptome umora i stresa, poboljšava cirkulaciju, a koža postaje mekana i glatka.

Istražili Bijenale arhitekture u Veneciji

Bijenale arhitekture u Veneciji održava se od 20. maja do 26. novembra 2023, ali zašto ga ne biste posetili baš u junu? Na Bijenalu i Srbija ima svog predstavnika – naša zemlja predstavlja U REFLEKSIJAMA/IN REFLECTIONS, 6°27’48.8“N 3°14’49.20“E mladog autorskog tima Ive Nunjić i Tihomira Dičića. Okosnicu rada čini projekat iz sedamdesetih godina prošlog veka jugoslovenskog arhitekte Zorana Bojovića, Sajam u Lagosu.

Izmestili se u prirodu 

U nedelju, 11. juna, u parku na Kalemegdanu – Donji grad, Piknik, u organizaciji Kišobrana, otvara novu sezonu. Ovo je osma godina da nam Piknik u beogradskim parkovima organizuje grupna druženja na otvorenom uz muziku, hranu, piće i različite dodatne sadržaje i aktivnosti. 

Osvežili manikir 

Micro French manikir ovog proleća je izbor broj 1 u svim salonima. Poslednjih godina, francuski manikir vratio se na velika vrata dobijajući neonske i šarene mikro makeovere. Ipak, najnoviji trend ostaje sličan izvornom dizajnu uz prepoznatljivu belu boju vrhova, međutim ovoga puta u blažoj bež varijanti.

Praktikovali modu bez pravila 

Čizme već dugo nisu rezervisane samo za jesen i zimu, već smelo koračaju ka letnjoj sezoni. Otpustite stege i istaknite seksipil u prvi plan izborom modela do ili iznad kolena sa visokom potpeticom.

Posetili izložbu talentovane umetnice 

U Galeriji Štab u Beogradu, do 5.juna, možete da posetite izložbu slika mlade umetnice iz Sarejva, Hanne Dujmović, pod nazivom La joie de vivre (Radost življenja). Izložbu predstavlja Aleksić galerija (galerija savremene umetnosti iz Kragujevca) i deo je projekta Galerija u gostima, koju je nedavno pokrenula Galerija Štab, u želji za uspostavljanjem što bliže saradnje sa galerijama iz zemlje i inostranstva.

Fotografija: Boško Karanović 

Obišli Bečej noću 

Jedan od omiljenih muzičkih događaja na početku letnje festivalske sezone u Srbiji, Bečej noću, ove godine posetioce dočekuje na bečejskom Trgu oslobođenja 16. i 17. juna, na kojem je postavljena centralna bina, a na kojoj publiku očekuju besplatni koncerti najvećih regionalnih zvezda – ove godine su to, između ostalih, Marija Šerifović, Konstrakta, Marko Luis, Hor muzičke škole Petar Konjović iz Bečeja, Neno Belan, grupa iz Mađarske – Pannonia Allstars Ska Orchestra.

Fotografije: Promo, Pexels; Profimedia 

Najnovije