Harper's Bazaar Srbija

Koji lik napušta seriju: Najluđe teorije fanova o završetku Euphorije

Ostalo su još samo dve epizode i apsolutno sve zanima šta će biti sa Rue, Fezom, Nateom i Cassie…

Kao što reče jedan ovadašnji filmski kritičar – ako vam se Euphorija ne dopada, to znači da ste ili matori ili ogorčeni. Serija koja se bavi generacijom Z, samo je naizgled za nju i pravljena. U ostvarenju Sema Levinsona mogu uživati svi – ne bi trebalo oni koji su mlađi od 17 godina, ali oni između 17 i 117, o da. Uživanje je nakon svake epizode sve veće, da ćemo, dok dočekamo treću sezonu (verovatno tek za dve godine), snimljene epizode pogledati još nekoliko puta. Do kraja je ostalo još samo dve, juče je izašao trejler za osmu, a teorije o završetku druge sezone Euphorije postaju sve luđe. Ako je suditi po Cassinom izrazu lica u trejleru, ona je ljuta na Lexi zbog predstave, Fez se nalazi u ekstremno opasnoj situaciji, a Nate kao da negde beži. Nego, šta bi sve moglo do kraja da se desi i sa ostalim likovima – Rue, Jules, Kat, Maddy?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by euphoria (@euphoria)

Teorija #1: Doći će do fizičkog obračuna između Cassie, Lexi i Maddy

Cassie je već žrtvovala svoje prijateljstvo sa Maddy zbog toksične veze sa Nateom, a bogami i svoj ugled. Šta bi još mogla da izgubi? Odnos sa sestrom, majkom, sobom? A opet, sedma epizoda se završava tako što Nate, ogorčen zbog toga kako je portretisan u Lexinoj predstavi – kao gej atleta, raskida sa njom. Na šta je sve spremna psihički neuravnotežena osoba kada je ostavi osoba koja joj je u datom trenutku najvažnija na svetu? U trejleru vidimo kako besno ulazi u salu u kojoj se odigrava predstava njene sestre, pa je vrlo moguće da će potražiti Lexi da se obračuna sa njom. U sve će verovatno biti upletena i Maddy, tako da je vrlo moguće da će doći do fizičkog obračuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by euphoria (@euphoria)

 

 

Teorija #2: Feza će uhapsiti ili ubiti

Malo je verovatno da će ga ubiti – njegov lik je u drugoj, u odnosu na prvu sezonu, dobio više prostora, razmahao se do te mere da zamalo da uplovi u pravu ljubavnu romansu (možda se to i desi do kraja), pa je verovatnije da će završiti u zatvoru. Kada je u sedmoj epizodi Custer pristigao u Fezovu kuću, rekao je Faye da bude kul i da se se spremi jer će policija upasti za nekoliko minuta. Taj upad će se verovatno desiti u osmoj epizodi, a s obzirom na to da smo Feza videli kako leži na podu, sa zgrčenom facom, verovatno je ranjen, a čim je ranjen, možda će biti i uhapšen. Nego, šta kažu fanovi – šta bi moglo da se dogodi sa njegovim “bratom” Ashom?  Mnogi smatraju da se neki lik u drugoj sezoni mora žrtvovati. Da li je to Ash ili… 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by euphoria (@euphoria)

 

Teorija #3: Ili Elliot?

Teorije o Elliotovoj smrti pojavile su se nakon što je njegov lik stajao u istoj crkvi u kojoj je bila i Rue na kraju V epizode, gledajući u svetlo iznad sebe. Možda će ga zadesiti ta sudbina jer se drogira, a možda i zato što se glumac koji tumači lik Elliota, Dominic Fike, ozbiljno bavi i muzikom, pa je potpisao ugovor za samo jednu sezonu. A opet, sve ovo se čini malo verovatno jer o njegovom liku ne znamo gotovo ništa, a s obzirom na to da je postao jedan od voljenijih karaktera u seriji, to bi trebalo da se promeni, kao što se, između ostalog, desilo i sa Fezom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by euphoria (@euphoria)

 

Teorija #4: Rue umire ili počinje da se bavi prostitucijom 

Jedna od najuznemiriujućih teorija je upravo ova. S obzirom na to da se u poslednjoj epizodi nije pominjao kofer droge koji je Rue dobila od Laurie, pitanje o tome kako će Rue da reši taj problem ostaje otvoreno. Mnogi fanovi smatraju da će Rue početi da se bavi prostitucijom, i to dok je zatvorena u Laurinoj kući. Vrlo verovatno je da će se tamo navući na teške droge – setite se da joj je Laurie dala morfijum kada joj je Rue zatražila pilule, kao i Laurine konstatacije da, kad žena nema novca, uvek može da ponudi nešto drugo. Teorija da Rue umire od predoziranja ili da je već mrtva, pa da kao pokojna govori o svom životu, javila se još na kraju prve sezone i, i dalje ima svoje verne poklonike. Mnogi su primetili i to da svi likovi koje je igrala Rue, kada je govorila o tome koliko je zaljubljena u Jules, umiru u svojim filmovima: Jack u “Titaniku”, Jack u “Brokeback Mountain” i Sam u “Duhu”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by euphoria (@euphoria)

 

Teorija #5: Natea je silovao otac i to će se otkriti

Mnogo toga je rečeno o odnosu između Nate i njegovog oca, Cala, ali mnogo toga zapravo i nije. Jedna scena u sedmoj epizodi nagovestila je šta se dogodilo u Nateovom detinjstvu, a to se savršeno poklopilo sa razgovorom koji je Nate vodio sa majkom u šestoj epizodi, kad mu ona kaže da je do osme godine bio fenomenalno dete i da ona uopšte ne razume šta mu se kasnije desilo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by euphoria (@euphoria)

 

Teorija #6: Dečak sa porodičnog portreta Jacobsovih je Ash?

Ako ste pomno pratili, sigurno vam nije promaklo da je Cal, kad je odlazio iz porodične kuće, sa sobom poneo samo porodični portret na kome se pored njega i supruge, Natea i njegovog starijeg brata Arona, nalazi još jedan mali dečak? U seriji još uvek niko nije pominjao Nateovog najmlađeg brata (?), a fanovi smatraju da bi to mogao da bude Ash – dečak na slici je nešto mlađi od Natea i Arona, baš kao i Ash, ali u to se baš i ne uklapa priča Fezove babe – da je uzela klinca od žene narkomanke. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by euphoria (@euphoria)

 

Teorija #7: Ethan je anonimni Katin klijent 

Iako Kat nije toliko zastupljena u drugoj sezoni, dešavaju joj se neke krupne stvari – shvatamo kako na nju utiče body positivity fenomenologija i raskida sa Ethanom, a u Lexinoj predstavi se prisećamo momenta kad je kao domina igrala pred kamerom za nepoznatog klijenta iz prve sezone. Njegov identitet još uvek nije otkriven (možda nikad i neće biti), ali mnogi smatraju da je to Ethan, koji će, sad kad je raskinula sa njim, ponovo postati njen klijent ili progonitelj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by euphoria (@euphoria)

 

Tekst: Jelena M.

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

 

Najnovije