Posebna Hermès Birkin torba prodata za neverovatnu sumu i oborila evropski rekord

“Himalaya Niloticus”, sa 18-karatnom bravicom od belog zlata i dijamantima, je model Hermes Birkin torbe koja je nedavno na Christie aukciji u Londonu prodata za neverovatnih 162.500 funti, oborila je rekord za najskuplju prodanu tašnu u Evropi i tako sa prvog mesta “svrgla” teget Birkin torbu od krokodilske kože, koja je prošle godine prodata za 155 hiljada funti. Ipak, ubedljivo najveću pobedu među najskuplje prodanim tašnama drži Himalaya model od krokodilske kože, koja je prodata za neverovatnih 253.700 funti na aukciji u Hong Kongu.

“Samo su ova tri specijalna modela bila na aukciji”, rekla je specijalista za torbe Rachel Koffsky. “Mislimo da ne postoji više ovakvih, odnosno sličnih modela.”

Junska aukcija je bila deo “londonske luksuze nedelje”, na kojoj je bilo predstavljeno oko 220 torbi i aksesoara brendova poput Chanel i Louis Vuitton. Između retkih i vintage komada su bile dve egzotične Micro Mini Hermès Kelly 15s i crveno-bela NASA torba, potpisana od strane njujorškog umetnika Toma Sachsa (prodata je za 40 hiljada funti).

V.R.

foto: harpersbazaar

Pročitajte još

Pročitaj još