4 saveta za negu kose kao iz salona

Stari trikovi i novi načini da ih implementirate.

  1. PAMETNO ŠAMPONIRANJE poput profesionalca

Kao što je priprema i kvalitetno naneta podloga najvažniji korak u šminkanju i put do divne kože, tako je i šamponiranje prvi i najvažnji korak do lepe i poslušne kose. Sigurno ste primetili da kad odete kod frizera oni se zaista posvete pranju. Šamponiranje traje osetno duže nego kad to sami radite, a tu je i tehnika masiranja kože glave. Na taj način kosa se dobro opere i teme glave prokrvi. Zato sledeći put kad perete kosu imitirajte način na koji to rade frizeri. Ukoliko imate tanku kosa koju često perete, nema potrebe da je šamponirate dva puta, osim ukoliko nemate baš gusto vlasište. Kada završite sa pranjem, sledi regenerator ili maska. Nemojte ih nanositi na mokru kosu, već je uvek dobro iscedite, a za još bolje rezultate, prislonite je o peškir par puta kako bi izvukli onaj višak vode iz vlasi. Tako će regenerator ili maska zaista da prodru u dlaku i imaće znatno bolji učinak.

  1. FENIRANJE ZA POČETNIKE Dobar fen + velika četka

Jedna radnja koju niko ne voli jeste to dosadno sušenje kose tj. old school pravljenje frizure uz pomoć četke i fena. S jedne strane, to nije lako savladati, ali i nije poenta imati frizuru kao da ste tek izašli iz salona, već da kosu zagladite i dobijete volumen u korenu. Prvo, treba vam dobra četka, najbolje da bude okrugla sa većim promerom. Međutim, za početnike je idealna klasična paddle četka, ona velika pljosnata četka pravougaonog ili oblog oblika. Pomoću nje ćete najbolje izravnati kosu. Takođe, dobar fen pravi drastičnu razliku. Razlog tome je što skuplji fenovi ispuštaju mnogo veću količinu vazduha, a nemaju toliko visoku temperaturu, pa će efikasnije izravnati vlas i neće je spržiti.

  1. VOLUMEN TO THE MAX!

Najbolji trik za volumen jeste da sušenje kose počnete sa glavom nadole. Tada je samo raščešljavajte na dole i povlačite fen zajedno sa četkom. Fokusirajte fen na sam koren glave i potpuno ga osušite. Kada ste to završili, podignite glavu. Nastavite sa feniranjem tako što ćete napraviti razdeljke nalevo, pa nadesno i stalno prebacujte kosu dok fen usmeravate i dalje na koren. U ovoj fazi oblikovanja, poželjno je da na fen stavite plastični deo za usmeravanje vazduha, na taj način efekat volumena biće bolji.

  1. ISPROBAJTE TRENDOVE i udahnite život frizuri

Ove sezone aksesoar za kosu je potpuni hit. Na mnogim revijama za proleće/leto imali smo prilike da se inspirišemo i odaberemo jednostavne ali efektne ideje za frizure. Za dane kada ste lenji, a ipak želite dobru frizuru neka vam u pomoć dođe elastična traka, elegantni rajf ili efektne šnalice koje će skloniti vašu kosu sa lica i sva pažnja biće na vašem novom aksesoaru, a ne na masnoj kosi. Ukoliko možda želite da osvežite frizuru - skratite šiške! Kratke šiške su potpuni in i daće novi oblik i izraz licu.

Tekst: Nataša Milošević

Foto: Pexels

 

Pročitajte još

Pročitaj još