Šta je “tečni bob” i zašto sve cool devojke obožavaju ovu frizuru?

Iako je ovde poenta u kosi, hajde da ipak krenemo drugim putem. Verujte nam, ima smisla.

Dakle, sezonama unazad zaljubljenici u negu i lepotu daleko više pažnje posvećuju zdravlju i izgledu kože nego tome kako će se našminkati i koje makeup proizvode će upotrebiti. Nega je iznad svega i prvi i osnovni korak je u postizanju željenog izgleda. Na blistavu kožu, šminka dolazi kao “trešnjica na vrhu”, ako uopšte i odlučimo da je upotrebimo. 

Sa kože, ovo beauty pravilo se sada preliva i na kosu zbog čega smo i počeli da, opisujući kosu, koristimo izraz “tečna”.

Pitate se kako kosa može da bude tečna? Naravno, reč je o metafori koja se odnosi na kosu koja izgleda zdravo, negovano, blistavo, koja je savršeno ispravljena i toliko sjajna da biste možda čak i pomislili da je u pitanju perika! Evo na šta mislimo:

“Tečna” kosa je pandan no-makeup makeup look-u i vodeći je trend čija će popularnost tek rasti kako vreme prolazi. A, ako spojimo negu i stilizovanje i šišanje, dobijamo frizuru koja će sasvim sigurno obeležiti 2022 – tečni bob.

Da, mullet i shag ostaće na vrhu liste trendova, ali ako vam je dosadilo previše slobode kada je reč o stilizovanju kose i sada želite nešto sofisticiranije, uglađenije i fabuloznije, onda je tečni bob savršeni izbor za vas!

Imajte na umu da je lako ošišati kosu – ono što je sada ključno jeste njeno održavanje i negovanje. Adekvatni preparati su obavezni, a hair profesionalci savetuju i određene tretmane kao što su oni sa keratinom kako bi vaša kosa izgledala još glatkije, nežnije, a samim tim i sjajnije. 

Beauty minimalizam kao vodeći trend 2022? O, da!

Foto: Instagram

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije