3 frizure koje “brišu” godine sa vašeg lica

Ne znamo da li je do izolacije koje se i dalje nerado sećamo, ali mnogo je osoba u našem okruženju koje su se požalile na to da su kao preko noći ostarile – (prve) sede, (prve) bore, podočnjaci i konstantan umor ukazuju na to da je potrebno više pažnje posvetiti sebi, ali dok rezultati self-care-a ne počnu da se vide, tragamo za trikovima koji će osvežiti naš izgled i učiniti da se osećamo bolje u svojoj koži.

Frizura je samo jedan od načina (u kombinaciji sa negom, naravno) zahvaljujući kom ćemo “obrisati” godine i umor sa lica, a u nastavku vam otkrivamo na koje tačno mislimo:

Kosa srednje dužine

Vreme je da zaboravimo na “pravilo” po kom, što smo stariji, naša kosa treba da bude kraća. Naravno, ukoliko volite kratke frizure, samo napred, ali ukoliko ste oduvek nosili dugu kosu – slobodno nastavite u istom maniru. U slučaju da želite da osvežite svoj izgled, odlučite se za kosu srednje dužine, takozvani lob (long bob) koji može biti ravno šišan ili pak stepenasto, kako bi vaša frizura dobila na formi i strukturi. 

Šiške i pramenovi koji uokviruju lice

Kosa koja je stepenasto šišana tako da uokviruje lice, za tili čas unapređuje vaš izgled i čini ga svežijim i mladolikijim. Pokušajte i sa šiškama u duhu 70-ih koje laskaju gotovo svakom obliku lica. 

Kratka kosa stilizovana unazad

Sasvim je u redu da pratite pravilo “više godina, manje kose” ukoliko se to uklapa u vaš stil, ali u tom slučaju, neka vaša frizura bude klasična, jednostavna i elegantna. Kratak bob ili čak pixie stilizujte unazad, kako biste odavali utisak moderne, samouverene žene.

Inspiraciju za svaku od ovih frizura pronađite u galeriji. 

Foto: Instagram

Priredila: I. T.

Najnovije