Harper's Bazaar Srbija

Inspiracija za šišanje: Donosimo vam 15 najlepših pixie cut frizura

Chic izgled kose moguće je ostvariti ovim kratkim frizurama.

Pixie cut je elegantan stil kratko ošišane kose sa mnoštvom slojeva za teksturu.

Nudi pomalo neuredan izgled, dodajući volumen i gustinu vlasima.

Frizerka Maria Mazzocchi iz Stones Cornera garantuje da pixie frizure pristaju većini žena: „Ova frizura je odlična bez obzira da li ste vrlo mladi ili srednjih godina, kao i ako ste u zrelim godinama. Kada prirodne sede vlasi proviruju kroz ovakvu teksturu kose, to može da pruži upečatljiv izgled.”

Postoji više varijanti pixie reza koje možete izabrati i bilo bi poželjno da se oko njih konsultujete sa vašim frizerom.

Važno je razgovarati o karakteristikama vaše kose i zatim prilagoditi željeni izgled.

Vaš stilista za kosu mora da razume pravac rasta vaše kose, njenu teksturu i njenu gustinu. Oblik lica i dekolte takođe imaju veliku ulogu u donošenju odluke koja frizura je najbolja za vas, objašnjava Mazzocchi.

Tokom konsultacija ne zaboravite da pitate za preporuku proizvoda za kosu i savete za stilizovanje.

Prelazak sa duge na kratku kosu može učiniti da imate nešto veću “obavezu”, što je, prema Mazzocchi, takođe nedostatak ovog trenda.

Teksturirani stil i volumen kratkog piksija mogu veoma brzo da izrastu. Šišajte kosu da bi izgledala sveže, najbolje bi bilo na svakih četiri do šest nedelja, predlaže Mazzocchi.

Možda i najpoznatija dama koja je volela pixie cut jeste princeza Diana, koja je u mladosti volela da nosi upravo ovakav rez.

U galeriji smo izdvojili 15 najlepših trendi pixie frizura, koje će vas zasigurno inspirisati ukoliko su kratke frizure ono što je trenutno u vašem fokusu.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije