Kako da značajno transformišete izgled bez operacija?

Sećate se čuvene ere makeover emisija koje su bile ultrapopularne? Taj koncept sada deluje već zastarelo. Ali, ne zbog toga što smo zapostavili želju za updateom našeg izgleda, već zato što smo pronašli mnogo bolje načine za to.

Sećate se čuvene ere makeover emisija koje su bile ultrapopularne? Taj koncept sada deluje već zastarelo. Ali, ne zbog toga što smo zapostavili želju za updateom našeg izgleda, već zato što smo pronašli mnogo bolje načine za to. U ovoj priči, na primer, govorimo o frizuri koja briše godine i izgleda bolje što je manje nameštate. Neverovatno je šta izrazu vašeg lica može učiniti deset do petnaest centimetara manje, a da ne spominjemo vaše samopouzdanje. Ove sezone, pridajemo veliki značaj obrvama i trepavicama – najnovijim tretmanima koji mogu da stvore iluziju da ste imali čuvenih osam sati sna. A što se tiče dela tela od vrata nadole živimo u vremenu kada je oblikovanje tela veoma važno i odlična dopuna dobroj dijeti. Takođe, postoji i mašina za oblikovanje trbušnjaka koja bukvalno čini magiju dok vi čitate knjigu. Čak i hirurzi koji su najveći skeptici žele ovu spravu! Pa, ako sada imamo vašu pažnju, pažljivo čitajte naredne redove.

KOSA

PODMLADITE SE DOBROM FRIZUROM

Možda nikada niste iskusili to ili jednostavno niste razmišljali u tom pravcu, ali dobra frizura zaista može da podmladi vaše lice. Mnoge žene izbegavaju kratke frizure, jer se plaše kako će izgledati sa njom a drugi razlog je što ne žele da se odreknu duge kose, koja je stekla simbol ženstvenosti. Međutim, činjenica je da ako se ošišate na kratki paž (ili bob) to zaista može da vas podmladi. Ključ je da pramenove koji su vam odmah do lica oblikujete tako da budu duži od ostatka kose. To će dati onaj seksi i spontani izgled. Sve treba da bude uniformisano i bez grubih prelaza. Pored toga, ravne i guste šiške nisu poželjne jer daju uglasti izgled licu, a to nije pravac kojim želite da idete ukoliko ciljate na mladalački izgled.

TREPAVICE

DAJTE SVOJIM TREPAVICAMA MINIVAL

Da, no make-up look trenutno ima svoj momenat, ali za neke, izlazak iz kuće bez maskare je korak na koji nisu spremni. Ukoliko nadogradnja trepavica zvuči kao previše posla onda je za vas – Lash Lift. Tretman koji nežno uvija trepavice i traje nedeljama. Time postižete efekat uvijača za trepavice koji traje. A kada je lift trepavica urađen dobro, zaista vidite neverovatnu razliku u pogledu i celukupnom izrazu lica. Delovaćete odmorno i osveženo, kao da ste se tek vratili sa odmora. Procedura izgleda tako što se na  kapke stavlja silikonski štit. On ne samo da štiti oči od tečnosti pomoću koje se one uvijaju, već i određuje ugao pod kojim će biti uvijene. Generalno govoreći, veći štit će dati manji efekat uvijanja i obrnuto, manji će podići vaše trepavice više. Potom, vaše trepavice se ravnomerno raspoređuju po tom štitu i premazuju solucijom za uvijanje, losionom za setovanje i hranljivim uljem koje je bogato keratinom, te daje sjaj dlaci. Pored uvijanja, trepavice možete i ofarbati, što je posebno efikasno za one sa svetlijom dlakom, jer vidno produžava trepavice.

OBRVE

IMAJTE PUNIJE I OBLIKOVANIJE OBRVE

Patite od anemičnih obrva? Verujte, niste jedini. Ako je sudeći po istraživanjima, proizvodi za obrve su sve traženiji, a Microbladeing (procedura tetoviranja pojedinačnih dlaka) sve je učestalija. Ipak, neki smatraju da ima nesta za još inovativnih procedura, a to su – ekstenzije za obrve. Proizvodi za obrve ne izgledaju uvek dobro, a microbladeing opet nije za svakoga (ipak je to relativno invanzivan tretman). Zato u Njujorku, u Wink Brow Bar salonu, možete dobiti uslugu ekstenzije za obrve. Radi se tako što se koristi bezbojni lepak kako bi se pažljivo nalepile pojedinačne sintetičke dlake na mesta gde je to potrebno. Na taj način možete ih preoblikovati i dati gustinu koju vi želite, a sve u cilju prirodnog izgleda. One traju između dve do četiri nedelje. Ukoliko zaista nemate obrve, ovo bi moglo da bude najbolje i najprirodnije rešenje. Setite se da mali detalji prave najveću razliku!

TRBUŠNJACI

POSTIGNITE PRAVE TRBUŠNJAKE BEZ VEŽBANJA

Većina zaista uspe da se posveti vežbanju i fitnesu, mada čak i tada rezultate je teško videti i vrlo su limitirani. Međutim, sada se pojavila nova sprava Emsculpt, nedavno odobrena za korišćenje od FDA (Food and Drug Administrations). Reč je o spravi koja podstiče maksimalan rad mišića i aktivira ih do granice bola. Uz njenu pomoć možete izgraditi mišiće dok sedite u stolici, uživate, gledate omiljenu seriju ili čitate knjigu.

Evo kako ona radi: Legnete na leđa i doktor stavi spravu na vaš abdomen koji tada emituje HIFEM (high-intensity focused electromagnetic) visoko intenzivne fokusirane elektromagnetne talase na vaše mišiće koji izazivaju kontrakcije. Ova procedura zapravo ne boli, ali je osećaj čudan. Naredni dan ćete verovatno osećati upalu mišića, baš kao da ste bili u teretani. A rezultati će biti vidljivi nakon dve do četiri nedelje. Međutim, ova sprava može pomoći samo relativno vitkim ljudima. Takođe, Emsculpt je ipak medicinski uređaj i ne očekujte ga u slobodnoj kupovini.

Uz pomoć najnovijih proizvoda za negu i šminku dođite do rezultata koje možete postići odmah. Uveče, pre spavanja, kao i ujutro, nanesite odabrane proizvode koji potvrđeno deluju i sutradan ćete se probuditi sa nežnom i gipkom kožom lica, spremnom za aplikaciju make-upa. Kada imate prave preparate, nega i šminkanje postaju rutina koju volite, a transformacija ka boljoj verziji sebe realnost.

Tekst: Redakcija magazina Harper’s Bazaar

Foto: Pexels

Najnovije