Pokaži svoju raskoš: Beauty pleasure tretmani su IN, a ovom će se naročito obradovati tvoje kovrdže!

Svoju unutrašnju lepotu možemo negovati radom na sebi, samospoznajom, cenjenjem svoje ličnosti i željom da sebi ugađamo. Sinergija unutrašnje i spoljašnje lepote čini nas kompletnim. Imati zanosnu i negovanu kosu jeste san mnogih žena, ali ponekad se do ovog cilja ne stiže jednostavno. Svaka kosa nosi posebnu priču, a svakodnevno se susrećemo sa različitim stavovima po pitanju njenog izgleda. Iako se trendovi iznova menjaju, sigurno ste nebrojeno puta čuli da osobe sa kovrdžavom kosom imaju velikih frustrirajućih problema da istu stilizuju i učine je svilenkastom na dodir. Ovakav tip kose je često veoma suv i sklon lomljenju, te sa sobom nosi brojne izazove u pogledu pravilne nege. Upravo iz tih razloga žene često priželjkuju da imaju ravnu vlas kako bi je lakše oblikovale. Dobra frizura, a još važnije, frizura kojom smo, pre svega, mi zadovoljne, daje nezadrživu dozu samopouzdanja i tu ne bi trebalo da bude mesta kompromisu. Kérastase je razvio novu Curl Manifesto negu kao odgovor na sve kompleksne zahteve koje ima kovrdžava kosa, a u okviru partnerskih frizerskih salona čiji je spisak na linku, možete dobiti kompletan tretman koji će transformisati vašu kosu.

Upoznajte i prepoznajte svoje kovrdže

Iako je sa biološke strane posmatrano, kovrdžava kosa gotovo identične strukture kao i ravna, razlika je u tome što kovrdžavi oblik sprečava prodiranje nege u samu unutrašnjost vlasi. Ovakvu kosu iz tih razloga često prati suvoća. Takođe, gustina kose nekad čini skalp manje dostupnim pa to ponekad rezultira iritacijom skalpa i njegovim isušivanjem. Karakteristično je to da je kovrdžavi oblik vlasi porozniji u odnosu na ravnu vlas i zato je kosa češće sklona lomljenju. Sve su ovo samo neki od izazova sa kojima se svakodnevno susreću osobe sa talasastom kosom. Odabir pravih proizvoda za negu može napraviti veliku razliku i zato je važno da upoznate svoju kosu i istražite koji su njeni zahtevi. U kompletnoj dijagnostici mogu vam pomoći stručnjaci iz Kérastase partnerskih frizerskih salona. Kérastase saloni raspolažu posebnim kamericama koje vrlo detaljno prikazuju uveličanu vlas i skalp, što analizu čini kompletnijom. Pravilna dijagnostika kose i utvrđivanje kojem tipu ona pripada omogućavaju adekvatan odabir nege koji će postići najbolje rezultate.

Profesionalni pristup

Adekvatna kombinacija proizvoda pružiće vašoj kosi maksimalan učinak, zato se prepustite iskustvu stručnjaka koji će vam pomoći u selekciji nege za baš vaš tip kose. Postoje tri različita tipa kovrdžave kose koje možete prepoznati na fotografijama. Razlikujemo talasastu, kovrdžavu i izrazito kovrdžavu kosu. Kojem god tipu kose da pripada vaša, najnovija Curl Manifesto nega vas ohrabruje da ponosno nosite svoje kovrdže. 

U specijalizovanim Kérastase frizerskim salonima sve je u potpunosti podređeno vašem uživanju. Kompletan ritual koji započinje nežnim šamponiranjem skalpa, zatim nanošenjem mleka ili maske, jeste dašak luksuza koji vam je dostupan ukoliko volite da ugađate sebi i prepuštate se malim zadovoljstvima koja prave veliku razliku. 

Koncept Kérastase Curl Manifesto nege

Vođeni idejom da pronađu najbolje rešenje za sve izazove sa kojima se suočavaju svi tipovi talasastih i kovrdžavih kosa, Kérastase je udružio svetske stručnjake i frizere kako bi zajedničkim iskustvom pomogli kreiranje nege koja će napraviti veliki zaokret u kozmetičkoj industriji. Kompletna Curl Manifesto nega bazirana je na ključnim sastojcima koji su najbolji izbor za negu svih tipova kovrdžave kose. Oni pružaju intenzivnu hidrataciju i primetan oporavak vlasi. Negujući Manuka med, hidrirajući glicerin i osnažujući ceramidi čine kosu do 83% više hidriranom i 87% jačom*. Kérastase Curl Manifesto nega sastoji se od sedam proizvoda koji se kombinuju u zavisnosti od tipa kovrdžave kose (šampon, maska, mleko, dnevna krema, sprej za osvežavanje kovrdža, ulepšavajuće ulje i gel-krema za definiciju kovrdža). Zvezda Curl Manifesto je Refresh Absolu sprej za osvežavanje kovrdža. Ovaj preparat se koristi između pranja kose kako bi dodatno hidrirao dlaku, te pružio kovrdžama bolju definiciju i zdravi sjaj. Miris koju sa sobom nose svi proizvodi iz Curl Manifesto je jedinstven i osnažujuć, a čine ga između ostalih tuberoza, frangipani i beli mošus. Ova nega ima za cilj da transformiše vašu kosu na bolje. Ona uspešno smanjuje problem lomljenja vlasi, friz efekat i daje definiciju svakoj kovrdži.
*Instrumentalni test nakon Curl Manifesto kupke, maske i spreja

Unapredite rutinu i zavolite svoje kovrdže

Ukoliko želite da poboljšate stanje i izgled svoje kose, postoje izvesni trikovi koje možete primeniti kod kuće. Pre nego što kupku nanesete na skalp, obavezno je prvo rasporedite na dužine i krajeve kako bi na taj način kupka bila nežnija prema skalpu. Nakon šamponiranja, na kosu se u zavisnosti od debljine vlasi, nanose mleko ili maska. Ukoliko želite da aktivni sastojci formule intenzivno neguju vlas, neophodno je da pre nanošenja mleka ili maske, kosu osušite peškirom, tako što ćete njime nežno ukloniti višak vode iz vlasi. Opšte je poznato da toplota fena ili stajlera za kosu dodatno dehidrira vlas, pa je obavezno uvek pre feniranja ili ispravljanja kose koristiti adekvatnu kremu za zaštitu od toplote. Ukoliko je u pitanju kovrdžava kosa, preporuka je koristiti difuzer za kovrdže i temperaturu podesiti na što nižu. Izbegavajte da češljate kosu dok je mokra budući da je tad podložnija oštećenjima i lomljenju. Između pranja koristite Curl Manifesto sprej za osvežavanje lokni koji će ih intezivno hidrirati i učiniti svilenkastijim.

Luksuzna salonska nega sada je dostupna i u vašem domu

Kérastase Curl Manifesto je profesionalna nega koja je namenjena hidrataciji vlasi, oporavku i boljem izgledu kovrdža. Ona će omogućiti da budete prepoznatljivi. Pravo je vreme da vaša kosa oživi i zablista novom dozom energije. Čitav svet osnažuje i pokreće ljubav. Ne zaboravite da je pokažete prema sebi. Negujte svoju prirodnu kovrdžavu kosu i hrabro je nosite jer vas ona čini posebnim. U Kérastase sa ponosom istuču da cene našu individualnost. Upravo su iz ljubavi prema kosi, okupili tim stručnjaka kako bi kreirali ultimativnu liniju za negu u salonu ali i kod kuće, koja ima sposobnost da odgovori na sve, pa i najsloženije zahteve.  

Tekst: PROMO / Milena Veselinović
Fotografije: PROMO / Kérastase

Najnovije