Saveti za savršenu kosu vrhunskih frizera Njujorka

Za divnu kosu koristite savete stručnjaka.

Sastanak sa poznatim njujorškim frizerom možda ne pripada "sferi" vaše stvarnosti, ali možete da naučite i koristite njihove savete.

1. Osvežite krajeve i dodajte živost kosi

Ako vaša kosa odjednom izgleda dosadno i oštećeno, pitajte svog frizera za stepenastu frizuru - to je ono što profesionalci nazivaju tehnikom „živosti“. „Može se raditi u gotovo bilo kojem stilu frizure, koja doseže visinu brade ili čak niže, kako bi se dobila bolja forma i slobodno kretanje kose", kaže njujorški frizer, salon Alan Tosler.

2. Uradite dubinski tretman

Borite se protiv suve kose i opadanja upotrebom dubinskog hranjivog balzama ili maske za kosu jednom nedeljno (ili svake druge nedelje ako imate tanku kosu). Ovi proizvodi su poboljšani balzami, puni hidratantnih elemenata i hranljivih materija koje jačaju kosu. Pomešajte masku sa pantenolom koji pomaže i popravlja štetu i pojačava sjaj ili sa glicerinom, super hidratantnim sredstvom koje je idealno za kovrdžavu ili divlju kosu. Ako imate tanku kosu, izaberite masku bez silikona ili kokosovog ulja, jer će je ovi sastojci opteretiti. Nanesite proizvod na vlažnu kosu, izbegavajući koren. "Zatim, da biste u potpunosti iskoristili njihova svojstva, ostavite je da stoji 20 minuta pre ispiranja", kaže Jordan Blackmore, frizerka Elizabeth Olsen.

3. Dajte volumen kosi

Na žene sa tankom kosom, vlaga tokom jeseni i zime utiče katastrofalno. "Međutim, mnogi sprejevi za volumen sadrže velike količine alkohola, pa nanošenjem njih možete dehidrirati kosu", kaže Tosler. Njegovo rešenje: prskajte na svežu kosu sprej koji podiže koren, pustite da se prirodno osuši 10 do 20 minuta, a zatim koren kose osušite fenom za kosu podižući je prstima. "Ovaj trik daje visinu", kaže Tosler.

4. Dodajte apsolutni sjaj

„Sjajna kosa znači zdrava kosu“, kaže Rita Hazan, vlasnica istoimenog salona u Njujorku. Nanesite dobru dozu ulja na kosu, ostavite  pet minuta, a zatim isperite i koristite uobičajeni balzam.

5. Oživite boju

"Ako bojite kosu zimi, odaberite malo toplije nijanse, učiniće da vaša boja izgleda bogatije", kaže Hazan. Zatim održavajte svoju boju šamponom bez sulfata koji je namenjen obojenoj kosi i isperite toplom - ne vrućom - vodom.

harpersbazaar.gr

Pročitaj još