Scalp Detox – tajna zdrave i lepe kose

Tajna zdrave i lepe kose leži u zdravlju vlasišta.

Koži glave je kao i ostatku kože lica i tela, takođe potrebno podmlađivanje i posebna nega. Detoks vlasišta je odličan način da kosu održite zdravom i jakom.

Detoks vlasišta: delikatna ravnoteža

Detoks vlasišta je detoksikacija koju nudite koži glave kako biste se efikasno rešili problema kao što su prekomerna suvoća, svrab, perut ili opšta nelagodnost na koži glave. To je nešto što nam svima treba, bez obzira na pol, starost ili način života, jer se manje-više svi povremeno suočavamo sa takvim problemima.

Kada morate da uradite detoks vlasišta?

Ovo zavisi od vašeg problema i tačan odgovor može dati vaš dermatolog ili frizer. Međutim, u proseku dva puta mesečno je dobra učestalost.

Kako se vrši detoks vlasišta?

Za ovaj postupak biće vam potreban piling proizvod posebno za vlasište. Primenjuje se masiranjem glave tako da podstiče cirkulaciju krvi i uklanja nečistoće poput prašine, dima, znoja i ostataka proizvoda za stilizovanje kose. Daje osećaj trenutnog obnavljanja i podmlađivanja, dok kosi nudi zdrav sjaj.

Maska za lice od gline može biti jednako efikasna. Nanesite je na suvu ili mokru kosu, ostavite 15 minuta, a zatim je dobro uklonite mlakom vodom i nastavite normalno sa šamponiranjem.

Dodatni saveti za zdravo vlasište

Trend suvih šampona i vrlo stresan život koji većina nas živi, dva su glavna faktora koji utiču na ravnotežu i zdravlje kože glave. Važno je pustiti vlasište da diše. Evo nekoliko načina za to:

– Kada koristite suvi šampon, operite kosu pre spavanja noću.

– Ne koristite veliku količinu proizvoda za čišćenje i negu kose i ne zaboravite da ih dobro isperete, tako da na vlasištu ne ostanu ostaci.

– Ishrana takođe igra ulogu u zdravlju vlasišta. Uverite se da je uravnotežena, bogata Omega 3 masnim kiselinama, voćem i povrćem.

– Svaki put kada se kupate, ne zaboravite da uradite laganu masažu jer ovo povećava cirkulaciju krvi.

harpersbazaar.gr

Najnovije