Lepota / Kosa

Upamtite naše reči – ove beauty trendove sa nedelja mode ćemo viđati svuda!

Nakon što smo ispratili Nedelju mode u Njujorku i sada sa nestrpljenjem iščekujemo revije u Londonu, Milanu i Parizu, odlučili smo da se još jednom vratimo na ono što nam je prikazala američka prestonica mode kako bismo izdvojili najzanimljivije beauty look-ove za koje sa sigurnošću možemo da kažemo da će biti vodeći tokom sezone proleće/leto 2022. Naravno, razumećemo vas ukoliko poželite da ih isprobate još danas jer su zaista neodoljivi i totalno nosivi i u svakodnevnim prilikama. 

Ono što je definitivno bilo glavno obeležje beauty izdanja sa Nedelje mode u Njujorku jeste – nostalgija. Tako, primetili smo mnoge frizure i makeup look-ove koji su odavali počast 60-im, 70-im, 80-im godinama prošlog veka, ali neki su nas neodoljivo podsetili i na period 2000-ih. Razume se, svaki od ovih trendova koje smo nekada već videli, prilagođen je današnjici, te tako, u novom ruhu, izgleda još i bolje.

U nastavku otkrijte naše beauty favorite i trendove koje ćemo sigurno ispratiti naredne sezone.

Malo drugačije pletenice

Pletenice obožavamo i to u svim formama! Dobra vest je da ćemo ih dalje nositi, ali ako je sudeći prema Bronx & Banco, Christian Siriano, Moschino i Collina Strada revijama, sada je potrebno da ih podignemo na viši nivo dodavanjem detalja kao što su alkice, trake, perlice… Na vama je samo da pronađete detalj koji će se najbolje uklopiti u vaš stil.

Akcenat na očima

Ako smo do sada bili u dilemi da li ćemo tokom naredne sezone akcenat stavljati na oči ili usne, sada znamo – oči su te koje će privlačiti svu pažnju. Monse, Prabal Gurung, Anna Sui i Laquan Smith podstakli su nas da eksperimentišemo sa bojama, oblicima, ali i detaljima poput kristala što nam deluje fantastično, iako možda nije najpraktičnije rešenje, makar za dnevne varijante. Svakako, više truda posvetite isticanju pogleda, a usne stavite u drugi plan.

Retro frizure

Iako gledamo u budućnost, u sezonu proleće/leto 2022, kada su frizure u pitanju zapravo ćemo biti zagledani u prošlost. Ikonične frizure 60-ih, 70-ih i 80-ih ponovo okupiraju našu pažnju, naročito zahvaljujući Batsheva, Moschino i Ulla Johnson revijama. Mega volumen, guste šiške ili damske punđe – izbor je na vama, a inspiracije definitivno ne manjka!

Upadljivi aksesoari za kosu

Možda je cvetni print za proleće toliko očekivan da je postao dosadan, ali ne možemo da poreknemo da prosto uvek izgleda sjajno, naročito kada je update-ovan. Naeem Khan i Anna Sui predložili su svoje ideje kako nositi cvetne detalje ovog proleća, dok je Alice & Olivia revija prikazala nove načine da nosimo scrunchie gumice i upadljive šnale koje su na neki način obeležile rane 2000-e. Poenta je – budite odvažni!

Moderan smokey eye

Već smo napomenuli da će akcenat tokom naredne sezone biti na očima, te evo još jednog načina da ih naglasite – neprevaziđen smokey eye! Iako ovaj makeup look obično vezujemo sa večernje prilike, revije Altuzarra i Alice & Olivia uverile su nas u to da je legitimno primeniti ga i u dnevnim prilikama, zato, računajte na nas! 

Foto: Profimedia

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još