Portonovi
Lepota / Kosa

Zašto su vikleri ponovo popularniji od figara?

Pegla, figaro i svi ostali električni uređaji za stilizovanje kose nikada vam ne mogu podariti volume i prirodan izgled lokni, kao što to mogu vikleri.

Za sve možemo okriviti društvenu mrežu TikTok, o čemu smo pisali OVDE.

Međutim, vikleri za kosu značajno su napredovali, kada su u pitanju kozmetički uređaji za ulepšavanje.

Više nisu u pitanju oni plastični roleri koji vam tokom pričvršćivanja i skidanja sa glave mogu skinuti trećinu kose, niti papilotne ili oni iz ere vaše bake – metalni, koji izgledaju pre poput sprave za mučenje, nego sredstava za ulepšavanje.

Moderni vikleri koji se trenutno mogu naći na tržištu izgledaju značajno bolje,a ono što je mnogo važnije jeste da mnogo bolje rade posao.

I jako važna stavka (zbog koje ovi vikleri rade posao dobro) jeste ta što greju. U pitanju su dakle električni vikleri.

Za efekat volumioznih lokni na dugoj kosi dovoljno vam je pakovanje od svega deset viklera, nešzo većeg prečnika. Dok se kod kraće kose preporučuju pakovanja od 20 sitnih viklera. Mada se na tržištu mogu naći i varijacije pakovanja.

Ono što je jako važno kada su u pitanju ovi vikleri, jeste koliko ćete ih držati na kosi. Jednostavno se stavljaju i prišvršćuju šnalama koje uglavnom dolaze sa njima u setu, a za efekat uvijanja neophodno je minimum deset minuta.

Ukoliko želite da postignete beach waves efekat – blage talase, onda će biti dovoljno deset minuta. Međutim, ako želite efekat koji podrazumeva pun volumen velikih lokni, onda je neophodno da kosa bude uvijena 40 minuta do sat vremena.

Ovi vikleri koriste se na suvoj kosi, ali za najbolji efekat možete ih staviti na kosu koja je 20 posto suva, te će se na taj način lokne još bolje formirati, jer će se kosa u potpunosti osušiti i uz pomoć viklera.

Cene na tržištu im se okvirno kreću između četiri i deset hiljada dinara, u zavisnosti od proizvođača i veličine pakovanja.

Tekst: M.B.

Foto: Instagram

Pročitajte još