Harper's Bazaar Srbija

3 saveta za savršen „zimski makeup“

Ustaljena rutina nege i proizvodi visokog kvaliteta sačuvaće vašu kožu tokom ledenih dana.

Često smo svedoci promene stanja naše kože maltene preko noći – od nahranjene i jedre, do suve i ispucale. Neminovno je da niske temperature utiču na kožu lica i tela. Promene, kao takve, posebno nagle turbulencije u temperaturnim razlikama zahtevaju jedan period adaptacije, kako telesne tako i mentalne. Međutim, nemojte da vas zima plaši jer ako se držite utemeljenih principa i postupate savesno imaćete srećnu kožu. Pored adekvatne nege, šminka je dodatni zaštitni sloj koji kožu čuva oštre zime i vetra koji divlja, pa savetujemo da odvojite vreme i za jutarnji „zimski makeup“.

Zaštitna barijera

Prvi korak je, ne jedan, već dupli sloj zaštite. Pored bogate dnevne kreme koja će zadržati vlagu unutar kože, poželjno je, da ne kažemo neophodno naneti i SPF proizvod. Ukoliko boravite na planini gde su sunčevi zraci znatno intenzivniji, visoka zaštitna krema je obavezna! Tek kada ste vašu kožu lica napojili proizvodima i sačekali da se oni upiju, sledi nanošenje šminke.

Viskozna podloga

Za ujednačavanje tena odaberite proizvod gušće i bogatije teksture, najbolje u formi tonirane (BB, CC) kreme. On će pojačati sjaj koži kao i dodatno je nahraniti, a neće istaći suve delove, ukoliko ih slučajno ima. Nakon ovog koraka zaista imate svu slobodu tekstura i formulacija. Možete slobodno koristiti praškaste proizvode, bez bojazni od suvog izgleda jer je koža dobro pripremljena. Dodatno, kad sve završite, poželjno je setovati šminku nekim transparentnim puderom ili sitno mlevenim kamenim puderom kako biste osigurali da sve stoji tokom dana. 

Chanel Les Beiges Healthy Glow paleta senki, cena na upit; Givenchy Skin Perfecto Radiance Perfecting UV SPF 50+ stik, cena na upit; Sensai Absolute Silk krema za lice, 20.490 dinara; Clarins Milky Boost hidratantni tečni puder, 4.760 dinara; Chanel Le Vernis lak za nokte u nijansi Glaciale, 3.310 dinara; Armani Beauty Luminous Silk Glow rumenilo u nijansi 50, 5.800 dinara; Naj Oleari Click On Me Glassy Lip Balm sjaj u nijansi 01, 2.630 dinara

Celodnevna hidratacija

Zimi je telu potrebno dosta manje tečnosti, ali to ne znači da treba potpuno da zaboravite da pijete vodu. Redovna hidratacija je ključ lepe kože i zdravog tela. Uvek sa sobom nosite flašicu vode. Takođe, masna krema za ruke kao i hidratantni balzam za usne su sastavni deo svakog boravka na snegu. Dodatni plus je ako sadrže SPF zaštitu!

Tekst: Nataša Milošević

Najnovije