Harper's Bazaar Srbija

All about eyes: 5 lakih saveta za prirodnu šminku očiju

Posao od kuće, video pozivi, zoom sastanci … Stvarnost se promenila za većinu ljudi, međutim, čak i u ovim uslovima važno je da obratite pažnju na svoj izgled i svakodnevno se prema sebi ponašate kao da idete u kancelariju.

Na kraju krajeva, sada kada se leto približava, raste i naša želja obnovom! Počevši od šminkanja očiju, opcije se razlikuju, međutim ono što će vas u bilo kojoj prilici učiniti svežim je prirodna šminka za oči. Pravi je izbor za svaku ženu i vrlo je lako postići, prateći neke lagane i korisne savete.

“Ključni” ton kože

Jedan od najvažnijih saveta je nijansa koju ćete odabrati. Dajte prednost bojama koje su bliske vašem tonu kože, jer je cilj ovog izgleda šminke da izgleda što prirodnije. Ako spadate u kategoriju žena koje imaju prilično svetlu kožu, onda bi trebalo da odaberete hladnije tonove, poput sive, srebrne ili čak boje lavande. Naprotiv, ako ste brineta, dobro je da preferirate toplije nijanse poput smeđe, ružičaste ili breskve.

Dajte dubinu

Počevši od unutrašnjeg ugla oka, formirajte tanku liniju na gornjem kapku, koja će sezati do spoljnog. U zavisnosti od tona kože, odaberite smeđu ili ružičastu nijansu i pratite smer oka kako biste dali dubinu. Na ovaj način oči izgledaju veće i dobićete intenzivan izgled.

Hajlajter

Sledeći savet: Osvetlite oči! Izaberite krem nijansu sa mat ili satenskim finišem, a četkicom osvetlite deo odmah ispod vaše obrve. Ovo će vam ulepšati izgled. Započnite nanošenjem male količine i prema potrebi ponovo nanesite kako biste izbegli mrlje.

Recite “ne” sjajnim senkama

Jedna od najvažnijih stvari na koje treba paziti je izbor nijansi koje su mat. Za svakodnevnu i prirodnu šminku očiju ovo je prva stvar koju vredi isprobati. Dajte prednost mat proizvodima, a ako želite dodajte malo sjaja.

Braon maskara

Kompletna šminka za oči završava se tek kada nanesete maskaru na trepavice. Međutim, u ovom slučaju idealno je da odaberete smeđu nijansu, a ne klasičnu crnu. Rezultat će biti gotovo isti, samo će vaš izgled biti svetliji i svežiji!

Prirodni ajlajner

Na kraju, ali ne najmanje važno, odaberite olovku za oči u smeđoj ili sivoj boji i napravite tanku liniju, vrlo blizu linije vaših trepavica. Na ovaj način ceo izgled šminke odmah će izgledati potpunije, dok je to nešto što odgovara svim tipovima očiju. Napokon, razliku čine detalji!

foto:Pinterest

Najnovije