Anti-age šminka: 5 saveta koji će vam pomoći da izgledate mlađe

Korisni trikovi!

Šminka se pojavila pre nešto više od 100 godina sa jednom jedinom namenom – da nas učini lepšim.

Ispostavlja se da to nije uvek slučaj, a nepravilno šminkanje može samo naglasiti nedostatke i vizuelno dodati starost. Međutim, ako se pridržavate samo nekoliko jednostavnih pravila, šminka će imati potpuno suprotan efekat i pomoći će vam da izgledate znatno mlađe. Otkrivamo vam 5 tajni anti-age šminke:

Ne plašite se sjaja

Hajlajter je vaš glavni asistent u vizuelnom podmlađivanju lica. Pomaže u naglašavanju teksture lica i davanju zdravog sjaja. Nanesite proizvod na jagodične kosti i nos i temeljno izblendajte kako biste postigli prirodan sjaj. Bolje je odabrati toplu nijansu – hladnim belim hajlajterom rizikujete da dodate sebi dodatne godine. 

Otvorite oči

U šminkanju očiju ne bi trebalo da koristite senke ili ajlajner na donjoj liniji trepavica – takva šminka čini izgled težim, naglašava tragove umora i finih bora oko očiju. Maskaru ili ajlajner koristite samo na gornjim trepavicama, a za kapke senke u toplim nijansama. Još jedan trik je podizanje korektorom: nanesite malu količinu proizvoda u tanku liniju od spoljnog ugla oka do slepoočnice i nežno blendujte.

Istaknite obrve

Sa godinama, dlake obrva se proređuju i gube boju, pa ih treba naglasiti. To treba učiniti pažljivo, tako da obrve izgledaju prirodno. Oblik, boja i širina obrva mogu promeniti lice do neprepoznatljivosti. Jasno definisane i bojom ispunjene obrve izgledaju poput stranog predmeta na licu. Koristite maskaru za obrve ili tanku olovku i popunite ih urednim potezima koji simuliraju dlačice.  

Dodajte ružičastu

Ružičasta je boja mladosti i svežine (ako pravilno izaberete nijansu). Koristite tople nijanse ružičastog rumenila ili ruža za usne u nijansi fuksije. Ali previše svetlo ružičasti ruževi i sjaj iz 00-ih bolje je ostaviti tamo, jer rizikujete da izgledate starije od svojih godina.

Još toplih nijansi

Hladne nijanse u makeupu stvaraju oštar kontrast, što čini sve nedostatke kože, bore i znakove umora vidljivijim. Dajte prednost toplim bojama, ovo se odnosi na sve – senke, rumenilo, hajlajter i bronzer i karmin. Ako ne možete da zamislite svoj život bez smokey eye, učinite to u smeđoj boji. Takva šminka neće izgledati ništa manje impresivno od klasične crne, ali uz nju ne rizikujete da izgledate starije nego što jeste. 

Najnovije