Boje jeseni na usnama

Evo kako da pronađete svoju savršenu boju

Jesenje nijanse su generalno mnogo toplije, ali ćete ih prilagoditi trenutnim trendovima mode i nositi ih smelo. Očekujemo da ćemo ove sezone videti mnogo tamnocrvenih, bogato ljubičastih i grimiznih. Kako pop-pank i grunge imaju veći uticaj u zimskim mesecima, ove sezone će biti prisutni i tamni gotički glam ljubičasti tonovi.

Kako odabrati pravu nijansu na osnovu tona kože

Kao prvo, da biste otkrili podton svoje kože, okrenite zglob – ako vaša koža ima plavi ton, onda je vaš podton hladan. Topli podtonovi često imaju maslinastu ili zlatnu nijansu kože i svetle vene na zglobu. Neutralni podtonovi imaju mešavinu obe vene na zglobu i imaju sreće da odgovaraju skoro svakoj boji.

Jedan od najvećih izazova svake jeseni je odabrati nijansu za usne na osnovu tona vaše kože, posebno jer je većina nijansi za ovaj period godine topla, od boje bundeve do narandžaste i cigla-crvene. Zatonirana koža može da se drži bogatih, zemljanijih tonova kao što su hladne smeđe, crvene i tamnoljubičaste.

Koje završne obrade karmina preporučujete ove sezone

Opraštamo se od sjajnih usana kako temperatura postaje niža. Različite temperature i vremenske prilike mogu dovesti do bržeg trošenja karmina, tako da sjajne usne možda nisu najbolji izbor ove sezone. Mat i blago satenski ruževi dobar su izbor, naravno i da budu postojani.

Foto: Shutterstock, Profimedia

Tekst: Snežana Milošević

Najnovije