Harper's Bazaar Srbija

Celine predstavio svoju prvu kozmetičku liniju

Tokom digitalne izložbe za kolekciju zima 2024.

Francuski luksuzni brend upravo je najavio da po prvi put proširuje liniju CELINE Beauté na kozmetiku i šminku, počevši od satenskog karmina. Kuća je prvi put ušla u arenu lepote lansiranjem kolekcije mirisa 2019. godine, koju je vodio Hedi Slimane, kreativni direktor i direktor fotografije brenda.

Ovaj prodor u makeup otkriven je u filmu prikazanom tokom izložbe kolekcije „La Collection de l’Arc de Triomphe” za zimu 2024. Brend planira da u januaru 2025. lansira kolekciju proizvoda za usne pod nazivom „Le Rouge CELINE“ koja se sastoji od 15 nijansi satenskih ruževa. Jednu od nadolazećih nijansi, nude tona „La Peau Nue“ nosili su modeli u filmu.

CELINE opisuje liniju lepote kao “način da obogati svoje kulturne korene uz promociju francuske ideje o ženstvenosti i privlačnosti”, navodi se u saopštenju. Modna kuća će svake sezone uz svoje modne kolekcije puštati nove proizvode poput balzama za usne, maskare, ajlajnera, olovaka za oči, pudera u prahu, rumenila i lakova za nokte. Prva nijansa karmina „Rouge Triomphe“ biće objavljena u septembru.

Foto: Celine Promo

Najnovije