Trepavice u boji se vraćaju na makeup scenu – evo kako da ih nosite u 2022.

Trepavice u boji nisu ništa novo – tokom 80-ih, kao da nije bilo dovoljno nositi samo jarku senku i olovku za oči, već su i trepavice morale da prate ovu raznobojnu makeup priču. Verovatno najpopularnije nijanse bile su plava i zelena, a obožavanje plave potom se nastavilo i tokom 2000-ih.

Iako i dalje s vremena na vreme vidimo makeup look koji je zaokružen maskarom u boji, ova opsesija sada odlazi i korak dalje te nam je fokus na veštačkim trepavicama u boji, što tek podiže svaki look na mnogo viši nivo. Tragate za nečim neočekivano efektnim? Ne morate da tražite dalje! 

Šta nas je to tačno nateralo da crnu maskaru ostavimo po strani? Može se reći da je to bio novi, izuzetno viralni trend koji su svi makeup artisti rado isprobali – obrve, trepavice i usne u istoj boji.

Svi su saglasni da trepavice u boji mnogo bolje ističu oči nego što to radi crna ili braon maskara, a uz to mogu da posluže kao savršena osnova za igranje i ispoljavanje kreativnosti. Čak, ovakav detalj ne mora da bude deo samo efektnog looka – odlično se snalazi i u kombinaciji sa prirodnim, minimalističkim.

Odlična stvar u vezi sa ovim trendom je ta da može da bude sasvim DIY – ukoliko ne možete da pronađete veštačke trepavice u željenoj boji, možete ih i sami “napraviti”. Na željeni model crnih trepavica nanesite korektor, a zatim senku u nijansi koju želite. Kada se trepavice osuše, spremne su za nanošenje. Lako!

Ukoliko razmatrate mogućnost da isprobate ovaj trend, ali ne želite da izgledate “previše”, setite se da veštačke trepavice mogu da izgledaju prirodno, a da malo boje implementirane u look na ovaj način ništa neće pokvariti – naprotiv!

Foto: Instagram / @bybrookelle

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije