Francuski manikir se vratio – ali ovo nismo očekivali!

Nismo mislili da ćemo ovo ikada izgovoriti, ali trendovi 2000-ih su se vratili i nije potrebno detaljno “prelistavati” sve kolekcije na nedeljama mode da bi nam to bilo jasno – dokazi su svuda oko nas. Repići, plišane “juicy” trenerke, cirkoni i šljokice svuda, samo su neke od tvorevina sa početka ovog veka koje ponovo volimo, a u poslednje vreme to je i francuski manikir. Ah, svi smo ga obožavali – providna baza sa belim vrhovima u obliku polumeseca… Izgledali smo très chic! Danas, pak, francuski manikir dolazi u malo drugačijoj formi inspirisanoj mega popularnoj seriji “Euphoria” (još jedna stvar koja nas ne iznenađuje).

Natalie Minerva, nail artist koja stoji iza svih onih sjajnih manikira koje smo videli u ovoj seriji, smatra da francuski manikir zapravo nikada nije ni izlazio iz mode, ali pozdravlja mogućnost da nečemu što je klasično može da doda lični pečat poigravajući se sa bojama, detaljima i samim dizajnom. 

Mikro french u pastelnim nijansama ili pak dugi nokti ukrašeni odvažnim tonovima i cirkonima – svaka varijatna ovog manikira može da izgleda dobro, samo je važno pronaći svoju meru stvari. Miks boja, oblika, ukrasa… Mogućnosti je zaista mnogo i svaka od njih je jednako efektna. 

Y2K beauty (beauty trendovi 2000-ih) trenutno je u fokusu i to zapravo ne bi ni trebalo da nas čudi ili zabrinjava – kultura nostalgije za prošlim vremenima danas ne zaobilazi nikoga, samo je potrebno otkriti za kojom to dekadom patimo. S obzirom na to da sam rođena tokom 90-ih, a odrastala tokom 2000-ih, i samoj mi se dešava da na dobre strane tog perioda gledam onako razneženo, prisećajući se uspomena koje me za njih vezuju. I baš zbog toga, mogućnost oživljavanja onoga u čemu smo uživali, a što nam sada nedostaje, zapravo je jako korisna, na onom psihološkom nivou. 

Celebrity nail artist Sigourney Nuñez saglasna je sa činjenicom da je nostalgija svojevrsna zona komfora i rado i sama pronalazi inspiraciju u trendovima 2000-ih kako bi kreirala unikatne, zanimljive manikire.

Još jedna stvar je zanimljiva: devojke se sve češće odlučuju za “kratkotrajni” manikir – nadogradnja, izlivanje pa čak i gel lak nisu više toliko popularni, koliko kreiranje manikira koji se nakon nekoliko dana može ponovo promeniti. Ljudi bude optimizam razigranošću, kreativnošću i eksperimentisanju sa baš svakim segmentom svog izgleda, pa tako i sa noktima. I to je sasvim u redu – u današnja vremena, svima nam je to potrebno. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Truong (@kimkimnails)

Ukoliko vam se dopada ideja da nokti postanu vaš novi omiljeni aksesoar, a raspoloženi ste da se i sami oprobate u ulozi nail artista, na TikToku možete pronaći mnoštvo lakih, a zanimljivih tutorijala. 

@nailartbysig Shroomy French tips in @pleasing shades 🍄💚 #springnails #CloroxMistChallenge #harrystyles #pleasing #casatiktok ♬ Adore You – Harry Styles

@natalieminervanails Some new new since #euphoria is done! Time to create 🥰💅🏼 What do you think? #nails #nailart ♬ Fire – Lizzy Mercier Descloux

Foto: Instagram / @barbieferreira

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije