Kako da našminkate oči nakon četrdesete, a da ne izgledate starije

Šminkanje očiju obično je najkomplikovaniji deo makeup rutine, ali ujedno je i najefektniji - setimo se samo kakav utisak ostavlja malo tamnija senka ili pak savršeno izvučen ajlajner. To je pogled koji obara sa nogu! Pa ipak, kako starimo, tako eye makeup postaje sve škakljiviji, naročito nakon 40. kada se (prvi) znaci starenja već vide u predelu očiju. Bore i nedostatak čvrstine očnih kapaka mogu biti dodatno istaknute neadekvatnom šminkom, zato treba voditi računa o tome na koji način pristupamo korišćenju senke, ajlajnera ali i drugih bitnih makeup proizvoda. Uz naše savete uspećete da našminkate oči tako da ne izgledate starije - naprotiv!

Korektor

Nakon 40. korektor treba da bude svetliji i laganije teksture, a trebalo bi da ga nanosite samo na unutrašnje strane podočnjaka kako biste sakrile najtamnije delove. 

Senka za oči

Makeup stručnjaci savetuju da izbegavate braon tonove i da se umesto njih odlučite za sive, roze i nude nijanse. Osim toga, važno je da pre senke nanesete odgovarajući prajmer kako biste zamaskirale eventualnu tamniju boju kože na kapcima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Obrve

Ključni savet u vezi sa obrvama je održati ih, makar vizuelno, gustim. Zato, upotrebite olovku za obrve koja je za nijansu svetlija od njihove prirodne boje, a dodatno ih možete oblikovati gelom.

Maskara

Kada je reč o maskari, biće vam potrebna ona koja oblikuje i uvija trepavice jer, što su one uvijenije, to pogled izgleda mlađe i svežije. Zato, možete slobodno da zaobiđete one za dužinu i volumen.

Ajlajner

Ajlajner je dozvoljen i u četrdesetim, ali je jako važan način na koji ćete ga naneti kako biste postigle željeni efekat. Podignite bradu, gledajte nadole, tako da vam kapci budu poluzatvoreni, a zatim iscrtajte željeni oblik vrlo tečnim ajlajnerom. 

Priredila: Ivana Tomić

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte još

Pročitaj još