Kako da rekreirate Crystal Eye Makeup – trend koji obožavaju sve poznate ličnosti

Priznajemo, otkako smo se “navukli” na seriju Euphoria, u svakome od nas javila se želja da svoju svakodnevnu makeup rutinu “začinimo” nečim zanimljivim i pomalo neočekivanim. Kristalima, na primer? Kristalima!

I čak, naše omiljene zvezde pomenute serije nisu jedine koje su nam poslužile kao inspiracija. Tu su i Storm Reid, Amanda Gorman i možda najbolja od svih – Dua Lipa.

Ali naposletku, ne smemo zaboraviti osobu od koje je zapravo sve počelo – makeup umetnicu Doniellu Davy koja stoji iza svih onih euforičnih lookova kojima smo opsednuti. Od tada, potraga za kristalnom makeup inspiracijom na Pinterestu porasla je za čak 110% zbog čega profesionalci predviđaju da će ovo biti jedan od vodećih makeup trendova ove godine. Mi kažemo – zašto da ne! Možda nam budućnost nije sjajna, ali zato naša šminka može da bude!

Šalu na stranu, odakle krenuti kada poželite da rekreirate ovakav look?

Za početak, biće vam potrebna pinceta, lepak za trepavice i naravno, željeni kristali. Pincetom uzmite kristal, na poleđinu nanesite malu količinu lepka ali duž cele površine, sačekajte da se osuši par sekundi, a zatim stavite kristal na željeno mesto. 

Kada je reč o mestu nanošenja kristala, pravila nema – zabavljajte se! Makeup artisti ipak savetuju da to bude mesto koje želite da istaknete – unutrašnji ugao uka, gornji i donji kapci, pa čak i obrve. 

Veličina kristala je takođe važna stavka, jer, što je kristal manji, to ga je teže naneti, ali oni definitivno izgledaju mnogo bolje, naročito ako želite suptilniji look. Dakle, vredi se pomučiti. A, kada želite da ih uklonite sa lica, jednostavno upotrebite uljano sredstvo za skidanje šminke. 

Na kraju, u nastavku vam donosimo još malo zanimljivih i inspirativnih varijanti ovog makeup trenda.

Foto: Instagram / @dualipa

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije