Kojim letnjim beauty proizvodima treba da zamenite zimske?

Vodootporna maskara, kremasti hajlajter i sjajne usne, samo su neki od letnjih favorita.

Sa promenom vremena – menja se sve. Naše raspoloženje, naše aktivnosti, naš garderober, ali i beauty proizvodi koje koristimo. I da, kao što svoju odeću prilagđavamo godišnjem dobu, isto treba uraditi i sa svojom skin-care i makeup rutinom – važno je pratiti kako spoljašnje faktore, tako i naše potrebe uzrokovane njima.

Zato, sada kada nam se topli dani najzad sa sigurnošću vraćaju, pomažemo vam da tome prilagodite svoje beauty navike.

Umesto maskare za volumen, koristite maskaru za produžavanje trepavica jer izgleda laganije, svežije i prirodnije, i neka ona obavezno bude vodootporna kako biste sprečili topljenje usled visoke temperature.

Umesto hidratantne kreme, koristite hidratantni gel jer krema ume da bude gusta i teška, naročito tokom leta. Kada je napolju toplo, potrebne su nam laganije teksture sa efektom hlađenja (zato gel-kremu čuvajte u frižideru!) a ovakva zamena je spas za kombinovanu i masnu kožu. 

Umesto neutralnih nijansi lakova za nokte, birajte one jarke koje podstiču dobro raspoloženje, ali i zaokružuju celokupan letnji stajling. 

Umesto teških tečnih pudera, koristite lagane tonirane kreme koje će ujednačiti ten, a uz korektor pokriti i sve one sitne nesavršenosti koje želite da sakrijete. Osećaćete se mnogo prijatnije!

Umesto laka za kosu, koristite šampon za suvo pranje ili sprej za teksturu jer će obezbediti željeni volumen i učiniti vašu frizuru ležernijom i lepršavijom – pravom letnjom!

Umesto klasične kupke, koristite ulja za kupanje jer će savršeno očistiti kožu (čak i nakon plaže i korišćenja SPF-a u velikim količinama) ostavljajući je mekom i hidriranom.

Umesto hajlajtera u kamenu, koristite kremastu formulu (što važi i za sve druge makeup proizvode) jer će vam obezbediti blistav izgled, bez teškog osećaja na koži. 

Umesto mat karmina, koristite tečne sjajeve za usne ili pigmentovan balzam jer, ponovo, ne želimo ništa što je teško i nekako ograničavajuće. Prirodan, blistav izgled je stil koji ćemo pratiti ovog leta!

Foto: Instagram

Priredila: I. T.

Najnovije